Nippo stapt in bij wielerploeg Delko Marseille Provence
foto: LaPresse
maandag 26 augustus 2019 om 14:55

Nippo stapt in bij wielerploeg Delko Marseille Provence

Het bedrijf Nippo stapt over naar de Franse wielerploeg Delko Marseille Provence. De huidige Japanse hoofdsponsor van het Italiaanse Nippo-Vini Fantini gaat volgend jaar samen met de Fransen op een ProContinentale-licentie rijden, iets wat in 2020 een ProTeam-licentie gaat heten.

Nippo en Rainbow Pro Cycling, het bedrijf achter Delko Marseille Provence, hebben besloten om de handen ineen te slaan. Meer details worden binnenkort bekendgemaakt, zoals de nieuwe ploegnaam, de selectie en de belangrijkste sponsoren die overblijven. In het persbericht wordt het geen fusie genoemd, maar een samenwerking tussen de Franse ploeg en het Japanse bedrijf.

Eerder liet Francesco Pelosi (manager bij Nippo-Vini Fantini) weten dat door hervormingen een ProContinentale ploeg te duur wordt en dat de ploeg zou stoppen. Zonder hoofdsponsor Nippo lijkt een einde voor de Italiaanse ploeg steeds dichterbij te komen.

De samenwerking tussen Nippo en Delko Marseille Provence betekent dat mogelijk weer een professionele wielerploeg het strijdtoneel verlaat. Ook de toekomst van Roompot-Charles hangt aan een zijden draadje en eerder liet Hagens Berman Axeon weten een stapje terug te doen. Daarnaast is het officieel niet zeker of Arkéa-Samsic volgend jaar nog in de huidige vorm verdergaat.

Historie
Oorspronkelijk werd Nippo-Vini Fantini in 2008 opgericht onder de naam Centri Della Calzatura-Partizan. Vier jaar later stapte het Japanse Nippo in als hoofdsponsor, twee seizoenen later gevolgd door Vini Fantini. Het Franse Marseille debuteerde in 2011 als continentaal team. Vanaf 2016 rijdt het op een ProContinentale licentie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.