Fusie tussen vakantiebedrijven Corendon en Sunweb
foto: Cor Vos
maandag 3 juni 2019 om 15:22

Fusie tussen vakantiebedrijven Corendon en Sunweb

Update Touroperators Corendon en Sunweb gaan fuseren. Het Zweedse moederbedrijf Triton, dat al achter de Sunweb Group zit, heeft nu ook Corendon overgenomen. De fusie vindt nog niet direct plaats, maar is wel aanstaande. Beide bedrijven zijn actief betrokken in de wielrennerij.

Van der Poel en Dumoulin
Touroperator Corendon van Atilay Uslu is de hoofdsponsor van het Corendon-Circus van kopman Mathieu van der Poel. Sunweb is naamgevend hoofdsponsor van Team Sunweb, waar onder meer Tom Dumoulin actief is. Of de fusie invloed heeft op de sponsorcontracten bij Team Sunweb en Corendon-Circus, is nog niet bekend.

Voorlopig onafhankelijk
Triton kocht begin dit jaar een meerderheidsaandeel in de Sunweb Group. Door de samenvoeging met Corendon hoopt het reisbureau nieuwe stappen te maken. Voorlopig zullen beide bedrijven onafhankelijk van elkaar blijven opereren op het gebied van organisatie, klanten en merkperspectief. Dat staat in het persbericht. Ook blijven de structuren op bestuursniveau voorlopig zoals ze zijn, evenals de lopende samenwerkingen die beide partijen hebben gesloten.

‘Toekomstig huwelijk’
“In wezen kondigen we vandaag een toekomstig huwelijk aan”, zegt Gert De Caluwé, CEO van Sunweb. “Een huwelijk van twee grote bedrijven, aangevuld met vaardigheden en talent.” Zijn collega-CEO van Corendon, Steven van der Heijden, is het daarmee eens. “De aanstaande fusie van Sunweb en Corendon voelt als een heel natuurlijke en logische stap. Deze twee bedrijven combineren in één bedrijf, zal een groot avontuur worden.”


Update

“Een fusie van de teams is niet aan de orde. Wij hebben nog een contract voor twee jaar met de sponsor”, laat Corendon-Circus weten aan Sporza.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.