Tour 2019: ‘Gallopin en Cosnefroy fit genoeg om te starten’
Tony Gallopin - foto: Cor Vos
dinsdag 2 juli 2019 om 17:00

Tour 2019: ‘Gallopin en Cosnefroy fit genoeg om te starten’

Update Eerder meldden we u al dat het na valpartijen op het Frans wegkampioenschap het nog maar de vraag is of Tony Gallopin en Benoît Cosnefroy komende zaterdag in Brussel aan het vertrek staan van de Tour de France. L’Equipe meldt dat de definitieve beslissing niet lang meer op zich zal laten wachten: de twee coureurs van AG2R La Mondiale worden vandaag op koersgeschiktheid getest. 

De twee coureurs kwamen allebei ten val in de finale van de Franse titelstrijd voor eliterenners in La Haye-Fouassière. Gallopin heeft last van zijn kuit en elleboog, maar bij een scan werden geen ernstige kwetsuren geconstateerd. Cosnefroy zit net als zijn meer ervaren ploeggenoot onder de blauwe plekken.

De Franse sportkrant meldt dat ploegartsen na een laatste test een beslissing over zullen nemen Tourdeelname. Deze zou vandaag moeten plaatsvinden. Zowel Gallopin als Cosnefroy staan vooralsnog op papier als helpers van Romain Bardet, de kopman van de Franse WorldTour-formatie tijdens de Ronde van Frankrijk.


Update 17.00 uur

Tony Gallopin en Benoît Cosnefroy zijn volgens de Franse krant Ouest France fit genoeg om te starten. Beide renners moesten vandaag nog een laatste fietstest afwerken, maar dit leverde geen problemen op. Dit betekent dat kopman Romain Bardet vanaf zaterdag alsnog kan rekenen op twee sterke coureurs.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.