Gallopin hakt de knoop door: “Mijn toekomst ligt in het rondewerk”
foto: Sirotti
vrijdag 21 december 2018 om 13:07

Gallopin hakt de knoop door: “Mijn toekomst ligt in het rondewerk”

Tony Gallopin weet het zeker: zijn toekomst ligt in het rondewerk. Dit laat de Fransman van AG2R La Mondiale weten in een interview met Cyclingnews. De 30-jarige allrounder zal komend seizoen in de Giro d’Italia worden uitgespeeld als mede-kopman.

Gallopin schippert al jaren tussen de klassiekers en het rondewerk. In beide disciplines weet hij uit te blinken. Zo won hij in 2013 de Clásica San Sebastián, maar eindigde hij dit jaar ook als elfde in de Vuelta a España. Voor aanvang van het nieuwe seizoen heeft de Fransman de knoop echter doorgehakt.

“Ik wil me graag meer focussen op het rondewerk, om uit te blinken in de grote rondes. Mijn voorkeur gaat nu uit naar etappekoersen”, aldus Gallopin. Op basis waarvan heeft de allrounder zijn keuze gemaakt? “Ik word steeds minder explosief, wat je nodig hebt in de klassiekers.”

“Genoot veel meer van de Vuelta”
“Daarnaast moet je in dat soort wedstrijden enorm veel risico nemen. Ik merk gewoon dat rittenkoersen mij beter liggen. De klassiekers zijn absoluut speciaal, maar ik voel dat het met mijn kwaliteiten realistischer is om te mikken op top-10 in rittenkoersen. Ik heb dit jaar veel meer genoten van de Vuelta dan van de klassiekers.”

Tony Gallopin wint in de voorbije Vuelta – foto: Sirotti

Gallopin zal zijn seizoen beginnen in eigen land, met de GP La Marseillaise en de Ster van Bessèges. Hierna volgen Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië. Hij zal met de Ronde van Vlaanderen nog wel één klassieker rijden, maar Gallopin richt zijn pijlen vooral op de Giro d’Italia, waar hij het kopmanschap zal delen met Alexis Vuillermoz.

Maar of hij daar voor een klassement gaat, is nog maar de vraag. “Ik weet dat ik in een grote ronde misschien top-10 kan rijden, maar waarschijnlijk geen top-5. Ik moet realistisch zijn: het niveau ligt heel erg hoog. Misschien ga ik in de Giro voor het klassement, maar ik wil ook graag een etappe winnen. Het zal een kwestie van aanhaken worden.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
21 december 2018 13:39
Hij wil duidelijk meedingen naar de Zubeldia Award - ha !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.