Gallopin, Van der Heijden, Gilbert, Kwiatkowski
foto: Sirotti
dinsdag 27 februari 2018 om 20:00

Gallopin, Van der Heijden, Gilbert, Kwiatkowski

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Tony Gallopin, Inge van der Heijden en Michał Kwiatkowski.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

AG2R La Mondiale gaat met Gallopin voor podiumplek in Parijs-Nice

Tony Gallopin heeft zijn start bij zijn nieuwe werkgever AG2R La Mondiale niet gemist. De Franse allrounder won dit seizoen al de Ster van Bessèges, en beëindigde de eerder in februari verreden Tour Cycliste International La Provence als tweede. Dit zorgt dan ook voor het nodige vertrouwen bij teammanager Vincent Lavenu, met het oog op Parijs-Nice (4-11 maart).

“Tony zal onze leider zijn voor Parijs-Nice. Hij is al helemaal opgenomen in de groep, en barst van de ambitie. We denken dan ook dat een podiumplek met hem mogelijk is. We willen als ploeg daarnaast de koers kleuren”, is Lavenu duidelijk op de ploegsite. De 29-jarige Gallopin wist in de afgelopen vier edities van de Koers naar de zon telkens in de top-10 te eindigen. Hij won in 2015 bovendien de slotetappe naar Nice.


Inge van der Heijden verkast naar WaowDeals Pro Cycling

WaowDeals – de ploeg van Marianne Vos – heeft Inge van der Heijden aan de selectie weten toe te voegen. De 18-jarige renster is de huidige Nederlands kampioen veldrijden bij de beloften. Ze stapt over van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies. Ze zal zich bij de ploeg van teammanager Eric van den Boom blijven focussen op de cross. “Ik kan bij deze ploeg mijn ambitie om te groeien als veldrijdster combineren met het rijden van een mooi wegprogramma”, aldus Van der Heijden op de website van WaowDeals.


Gilbert na ijskoude GP Le Samyn: “Ben blij dat de koers over is”

Philippe Gilbert eindigde vandaag als tweede in de GP Le Samyn, achter zijn ploeggenoot Niki Terpstra. Na afloop ging het echter niet zozeer over de koers, maar over de helse weersomstandigheden waarin de renners moesten acteren. Na afloop deed de Belg klappertandend zijn verhaal aan VTM. “De uitslag maakt niet uit, ik ben vooral blij dat de koers over is. Het was onderweg echt zwaar. Ik heb door de koude lucht enorm veel last van mijn ogen. Ik zie niets meer”, liet hij weinig aan de verbeelding over.


Kwiatkowski verkent parcours Milaan-San Remo in sneeuwerige omstandigheden

Niet alleen in Nederland en België zijn de weergoden van slag. In het midden van Italië sneeuwt het momenteel flink. Zo ook op het parcours van Milaan-San Remo, zo blijkt uit een op Twitter geposte video van titelverdediger Michał Kwiatkowski. De Pool heeft gisteren het parcours verkend van het eerste wielermonument van het jaar. La Primavera vindt dit jaar plaats op 17 maart. Kwiatkowski zal komende zaterdag eerst zijn titel verdedigen in de Strade Bianche.

https://twitter.com/kwiato/status/968106980710662144

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
27 februari 2018 20:36
Wat een beest die Kwiat!
27 februari 2018 22:20
Hoorde net dat Ciolek uit zijn pensioen komt voor de komende Milaan-San Remo.
27 februari 2018 23:08
Beetje offtopic, maar hoe zit het met de sneeuw voor de bergrit in de Tirenno ?
27 februari 2018 23:16
Is de finale weer verlegd in MSR? Of heeft Kwiat een slecht geheugen?
28 februari 2018 07:50
Voor de SB van zaterdag zijn de voorspellingen minstens regen of zelfs sneeue....
28 februari 2018 07:50
... sneeuw...
28 februari 2018 09:12
Ze voorspellen inderdaad zaterdag neerslag rond de middag maar temperaturen zouden wel rond de 5 graden liggen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.