Ganna houdt Langeveld van de zege in Tour de la Provence

donderdag 14 februari 2019 om 16:22
Ganna houdt Langeveld van de zege in Tour de la Provence

foto: Cor Vos

Sebastian Langeveld is er nét niet in geslaagd om de openingstijdrit van de Tour de la Provence te winnen. De Nederlander van EF Education First ging lange tijd aan de leiding, maar zag Filippo Ganna alsnog onder zijn tijd duiken. De 22-jarige Ganna – uitkomend voor Sky – is tevens de eerste leider.

De Zuid-Franse wielerfans hebben amper de tijd om bij te komen van al het koersgeweld. Enkele dagen na de slottijdrit van de 49e Etoile de Bessèges, stond vandaag alweer de openingstijdrit van de Tour de la Provence op het programma. In Saintes-Maries-de-la-Mer streden de renners voor de allereerste Mondriaan-leiderstrui.

Tony Gallopin, Thibaut Pinot en Philippe Gilbert… Ze kregen een 8,9 kilometer vlakke tijdrit voorgeschoteld. Maar eerst was het de beurt aan een pak andere renners, waaronder Sebastian Langeveld. De 34-jarige renner van EF Education First is in vorm; zo werd hij afgelopen week zevende in Bességes.

Filippo Ganna op weg naar de beste tijd – foto: Cor Vos

Langeveld hoopt, maar Ganna wint 
En ook in de Provence liet de Nederlander zien uit het juiste tijdrijdershout gesneden te zijn. Langeveld klokte af na 10:14, goed voor de eerste – echte – richttijd. Gilbert, tijdritrevelatie Jimmy Janssens en Jonathan Hivert: zomaar wat renners die hun tanden stukbeten op de tijd van de klassiekerspecialist.

Langeveld mocht voorzichtjes beginnen te dromen van ritwinst, want kandidaat-winnaars als Jasha Sütterlin, Kasper Asgreen en Yves Lampaert kwamen niet aan de tijd van de Nederlander. Helaas voor Langeveld wist Filippo Ganna wél onder zijn tijd te duiken: met 10:05 was de Italiaan liefst negen seconden sneller.

Droomdebuut voor de Italiaan
Voor de beloftevolle Ganna – die ook furore maakt als baanwielrenner – is het zijn eerste zege voor Team Sky. Dat is niet geheel verrassend, aangezien de Italiaan deze winter de overstap maakte van UAE Emirates. Ganna reed bovendien pas zijn eerste koers van 2019. Runner-up Langeveld boekte zijn laatste overwinning in 2014, toen hij in Ootmarsum Nederlands kampioen op de weg werd.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair