Ganna wint tijdrit BinckBank Tour, Wellens blijft leider

zaterdag 17 augustus 2019 om 16:41
Ganna wint tijdrit BinckBank Tour, Wellens blijft leider

Filippo Ganna - foto: Cor Vos

Filippo Ganna heeft de voorlaatste etappe van de BinckBank Tour gewonnen. In de straten van Den Haag wist de Italiaanse tijdritkampioen de korte chronoproef te winnen. Tim Wellens verdedigde zijn leiderstrui met verve.

Voor Ganna – die al vroeg van start mocht gaan – is het zijn eerste zege op WorldTour-niveau. Met zijn tijd van 9’16” stootte hij Jos van Emden van de hot seat en niemand zou er in het vervolg van de tijdrit in slagen zijn tijd te verbeteren. Edoardo Affini kwam nog het dichtst bij, de jonge Italiaan strandde op vijf tellen. Van Emden zou als derde eindigen op acht seconden van de zegevierende Ganna.

De strijd om de eindzege blijft ook na de 8,4 kilometer lange tijdrit spannend. Tim Wellens verloor weliswaar twee seconden op Laurens De Plus, maar hij won er dan weer vier op Marc Hirschi. De renner van Lotto Soudal staat voorafgaand aan de traditionele slotetappe naar Geraardsbergen aan de leiding in het klassement, maar een derde eindoverwinning in de WorldTour-wedstrijd is nog zeker geen zekerheidje.

In de rangschikking volgt Sunweb-renner Hirschi nu op acht seconden. De Plus moet twaalf seconden toegeven op zijn landgenoot. Stefan Küng maakte dankzij een degelijke tijdrit een sprong in het klassement: hij is nu de nummer vier op veertig tellen van Wellens. Daarmee lijkt het wat betreft de eindzege in de BinckBank Tour nog tussen drie man te gaan: Wellens, Hirschi en De Plus.

Tim Wellens deed uitstekende zaken in Den Haag – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.