García na eerste profzege: “Normaal maak ik altijd fouten in de sprint”

vrijdag 17 mei 2019 om 15:51
García na eerste profzege: “Normaal maak ik altijd fouten in de sprint”

foto: Cor Vos

Voor Ivan García zal de Tour of California altijd een bijzondere koers blijven. De Spanjaard boekte er namelijk zijn eerste profzege. De renner van Bahrain Merida bleek in finishplaats Ventura sneller dan de tegenstand. “En dat terwijl ik altijd fouten maak in de sprint”, zo vertelt García.

De zege van García was zeker niet gestolen, aangezien zijn ploeg de hele dag op kop reed. “Mijn ploeggenoten hadden vertrouwen in mij’, zo begint de 23-jarige renner zijn relaas. “Ik voelde dat ik kon winnen. In de finale was er tegenwind, maar dat was eigenlijk ideaal voor mij”, aldus de rappe Spanjaard.

“Ik maak namelijk altijd fouten in de sprint. Soms begin ik te vroeg, soms begin ik te laat. Vandaag kon ik echter mijn geduld bewaren en ging ik op het juiste moment. Ik ging aan op tweehonderd meter van de streep, om vervolgens alles te geven met nog honderd meter te gaan.”

Zelfvertrouwen 
Voor García – die ook al mooie dingen liet zien in de voorjaarsklassiekers – is het dus zijn eerste profzege. “Ik geloof dat ik nu meer zelfvertrouwen zal hebben. Ik heb tenslotte drie jaar moeten wachten. Ik ben geen pure sprinter, maar na een zwaardere koers kan ik wel winnen”, aldus de man uit Gijón.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone