Gasparotto mist Ronde van Romandië door uitvaart Scarponi
maandag 24 april 2017 om 18:08

Gasparotto mist Ronde van Romandië door uitvaart Scarponi

Enrico Gasparotto verschijnt niet aan de start van de Ronde van Romandië. De tweevoudig winnaar van de Amstel Gold Race heeft van zijn ploeg Bahrein Merida toestemming gekregen om morgen naar de begrafenis van zijn goede vriend en oud-ploeggenoot Michele Scarponi te gaan.

Gasparotto reed gisteren Luik-Bastenaken-Luik en had het zichtbaar zwaar bij de minuut stilte voor de start. Ook zijn ploeg meldt dat het nieuws hard is aangekomen bij de 35-jarige Italiaan en dat hij daarom de Zwitserse WorldTour-koers mag overslaan om de uitvaart van zijn landgenoot bij te wonen.

Bahrein Merida meldt in een persbericht dat de Japanner Yukiya Arashiro is aangewezen als vervanger van Gasparotto. De Ronde van Romandië start morgen met een proloog in Aigle.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
24 april 2017 18:20
Kijk, dit is een prachtig gebaar van een echte vriend. Goodwill is niet te koop deheer Valverde...

Trouwens vind ik het wel logisch dat Valverde het zo zegt, waarschijnlijk had elke andere renner hetzelfde kunnen zeggen (het prijzengeld daargelaten). Alleen doordat de media dit dusdanig plaatst komt het misplaatst over, in tegenstelling tot dit bericht van Gazpa.
24 april 2017 18:26
@de speedies

Volledig mee eens. Nibali gaat trouwens ook zijn prijzengeld van de Ronde van Kroatië schenken aan de familie van Scarponi maar dat wordt niet breed uitgesmeerd in de media (gelukkig ook). Dat Nibali en Gaspa goede vrienden waren van Scarponi staat ook buiten kijf. Hoe Scarponi Nibali verleden jaar in het roze hielp vond ik echt prachtig... Hij offerde daar een zekere etappewinst op voor Nibali. Een type als Majka had dat bv. niet gedaan. Ik vond het spijtig dat Scarponi niet mee ging met Nibali naar Bahrein Merida... Misschien was hij er dan nog...
24 april 2017 18:29
Gasparotto heeft vorig jaar natuurlijk ook al een ploeggenoot verloren. Ik kan me voorstellen dat dat, naast het verlies van Scarponi, nu ook een rol speelt. Alle emoties komen weer terug.
24 april 2017 19:04
@saus zulk een opmerking heeft natuurlijk niemand iets aan...
24 april 2017 19:22
@sa speedies
Wederom een sneer naar Valverde, met prijzengeld schenken bewijs je in mijn ogen meer betrokkenheid dan tussen 1000 man op een begrafenis aanwezig te zijn. Nazorg houdt zoveel meer in dan tot ziens... na de brood maaltijd.
24 april 2017 19:26
Een beetje respect omtrent dit onderwerp zou op zijn plaats zijn.
24 april 2017 19:31
En weer uithalen naar Valverde. 'Goodwill is niet te koop', alsof Valverde het daar om doet. Hij wilt gewoon steun geven. Maar 'o jee de dopeur, de valsspeler doet iets goeds dat zou toch niet kunnen he?'
24 april 2017 20:29
@speedies
Mooi gebaar vooral van Gasparotto's ploeg die dit toestaat.
Over je Valverde uitval wil ik het niet eens hebben (en ik ben geen fan van de man)
24 april 2017 20:31
Alweer? De eerste keer dat ik ook maar iets over valverde zeg. En ik zeg ook nog, het kan makkelijk komen door de manier van berichtgeving van de media. Echter blijf ik bij valverde t gevoel hebben dat hij hier expres de media voor opzoekt om goed over te komen (zeker door van te voren aan te kondigen het prijzengeld te willen doneren), terwijl het bij gasparotto om een informatief stuk gaat. Trouwens, respect is een relatief begrip.
24 april 2017 20:31
buiten alle proporties vind ik de negatieve reacties aan het adres van Valverde.
Ik vind de reacties vooral zielig.
Mooi gebaar van iedereen die doneert en ook van de renners die naar de uitvaart gaan.
voor mij is dit einde discussie!!
24 april 2017 21:06
Precies, het gaat hier om Gasparotto en de begrafenis van Scarponi. Waarom Valverde er gelijk (negatief) bij gehaald moet worden ontgaat mij volkomen en is misplaatst en smakeloos.
Mooi van de ploeg dat ze Gasparotto daarvoor vrij geven, klasse.
24 april 2017 23:31
Als het mijn beste vriend was ging ik ook met of zonder toestemming. Een echte vriend.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.