Gasparotto: ”Wil iets laten zien in de Amstel Gold Race”
donderdag 11 april 2013 om 15:54

Gasparotto: ”Wil iets laten zien in de Amstel Gold Race”

gasparotto

foto: Sirotti

Enrico Gasparotto won vorig jaar enigszins verrassend de Amstel Gold Race. De Italiaan versloeg toen in een prangende spurt Jelle Vanendert en Peter Sagan. Hoewel de Astana-coureur komende zondag niet als topfavoriet aan de start zal staan, kijkt hij met Cyclingnews wel met vertrouwen tegemoet naar de Nederlandse klassieker.

Naast zijn zege in de Amstel werd de Italiaan ook nog derde in Luik-Bastenaken-Luik. Een vergelijkbare campagne afdraaien zal volgens Gasparotto lastig worden. ”Het zal niet simpel zijn om mijn prestaties van afgelopen seizoen te herhalen. Ik voel mij echter op dit moment beter in vergelijking met vorig jaar. Ik heb hard getraind de afgelopen weken, alles in het teken voor de komende klimklassiekers. Ik wil mijn mannetje staan de komende week.”

Gasparotto erkent dat de wijziging in het parcours niet in zijn voordeel speelt. ”Persoonlijk denk ik dat de oude aankomstplaats, bovenop de Cauberg, meer bij mijn capaciteiten past. Je moet nu een solo kunnen afronden om te kunnen winnen. Peter Sagan zal nu nauwelijks te kloppen zijn, terwijl met de finish op de Cauberg er meer tactiek bij komt kijken. Nu zullen renners de tijd hebben om te herstellen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.