Gaudu schittert in UAE Tour: “Het was een vervelende slotklim”
foto: Cor Vos
woensdag 27 februari 2019 om 08:46

Gaudu schittert in UAE Tour: “Het was een vervelende slotklim”

Met Alejandro Valverde won er een 38-jarige Spanjaard op Jebel Hafeet. In het spoor van de wereldkampioen eindigde de slechts 22-jarige David Gaudu knap als derde. De renner van Groupama-FDJ bekleedt nu dezelfde positie in het klassement. “Ik ben heel erg blij”, zo liet de Fransman na afloop weten.

Gaudu maakte indruk op de slotklim: de jonge klimmer was een van de weinigen die klassementsleider Primož Roglič kon volgen. De beloftevolle Fransman werd uiteindelijk in de spurt geklopt door Valverde en Roglič. “Het is fantastisch om na twee wereldtoppers te finishen”, aldus Gaudu.

“Ik gaf werkelijk alles in de sprint, maar beide mannen waren gewoon sterker. Ik kan mezelf niks verwijten.” Gaudu maakte een ijzersterke indruk op Jebel Hafeet, kenmerkend vanwege zijn brede wegen. “Dat maakte het een vervelende slotklim. We zijn niet gewend aan zulke brede wegen.”

Beste jongere 
“Daarnaast hadden we te maken met een strakke tegenwind, maar ook met wind in de rug. Hierdoor werden we soms afgeremd.” Gaudu won dan wel niet de etappe, hij mocht na afloop wel het podium op als beste jongere. Hij heeft in dat klassement een voorsprong van 36 seconden op de Brit James Knox.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.