Gaviria kampt met luchtweginfectie en verlaat thuisronde
foto: Cor Vos
donderdag 14 februari 2019 om 14:48

Gaviria kampt met luchtweginfectie en verlaat thuisronde

De Tour Colombia 2.1 moet verder zonder publiekstrekker Fernando Gaviria. De sprinter van UAE Emirates zal niet meer aan de start verschijnen van de derde etappe, aangezien de Colombiaan kampt met een luchtweginfectie.

Woensdag werd tijdens de tweede etappe al duidelijk dat het niet goed ging met Gaviria. De 24-jarige renner gaf tijdens de koers aan dat hij zich wat ziekjes voelde, waarop UAE Emirates besloot om zijn landgenoot Juan Sébastian Molano uit te spelen in de massasprint. Molano eindigde achter Álvaro José Hodeg en Martin Laas als derde.

Voor Gaviria was het een bittere pil, aangezien de etappe finishte in La Ceja, de geboorteplaats van de spurter. De publiekstrekker verlaat de Tour Colombia 2.1 nu met lege handen. Hoe anders was dit één jaar geleden, toen Gaviria maar liefst drie ritten wist te winnen.

“Ik moet aan mijn gezondheid denken”
De Colombiaan baalt dan ook flink. “Ik moet echter aan mijn gezondheid denken”, zo laat hij weten. “Ik ben gewoon niet in staat om op topniveau te presteren. Het is dan ook de juiste beslissing om nu te stoppen, zodat mijn lichaam weer kan herstellen. Ik wil iedereen bedanken voor de steun”, aldus Gaviria.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.