Gaviria klopt Dupont in Primus Classic Impanis-Van Petegem
Foto: Sirotti
zaterdag 17 september 2016 om 17:04

Gaviria klopt Dupont in Primus Classic Impanis-Van Petegem

Fernando Gaviria heeft vandaag revanche genomen op zijn verlies gisteren in het Kampioenschap van Vlaanderen. Toen moest hij Timothy Dupont namelijk nog voor laten gaan in de massasprint, maar ditmaal waren de rollen omgedraaid in de Primus Classic Impanis-Van Petegem. 

De wedstrijd werd vandaag gekleurd door een kopgroep van zes man. Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen-Baloise), Kevin Van Melsen (Wanty-Groupe Gobert), Benjamin Giraud (Delko Marseille Provence KTM), Julien Mortier (Color Code-Arden Beef), Timothy Stevens (Crelan-Vastgoedservice) en Tom Dernies (Wallonie-Bruxelles) reden lange tijd voorop. Het zestal kreeg een maximale voorsprong van vier minuten.

Op veertig kilometer van het einde plaatste Van Hecke vooraan een aanval. Het peloton zat op dat moment al erg dichtbij de kopgroep. Van Hecke zag snel Tosh van der Sande (Lotto Soudal) op en over hem komen. De Belg was vanuit het peloton weggesprongen.

Van der Sande kreeg vervolgens gezelschap van Greg Van Avermaet. Ook Wallays, Gaviria, Haller, Breen, Baugnies, Claeys en Ista vonden de aansluiting. Deze groep werkte echter niet goed samen. Het peloton kon daardoor weer terugkomen.

Een grote groep stevende vervolgens af op een massasprint, al probeerde Van Avermaet die te ontregelen in de slotkilometer, maar Etixx-Quick-Step hield de trein op de rails. De Belgische formatie zette Fernando Gaviria perfect af in de laatste honderden meters, waarna de Colombiaan eenvoudig naar de overwinning kon sprinten.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
17 september 2016 17:06
Ik denk dat van Asbroeck hier 4de wordt en niet 3de.
17 september 2016 17:07
OK. Gaap
17 september 2016 17:07
Welke TLJer is gevallen?
17 september 2016 17:08
Tom van Asbroeck wordt 4e. toch gefeliciteerd. Door de valpartij had hij geen lead-out meer.
Teunissen was de pechvogel.
17 september 2016 17:09
Een lead out tot 20 meter voor de finish. Makkie.
17 september 2016 17:10
@borsje
Volgens mij Teunissen

@kelderfan
De valpartij was achter Van Asbroeck. Had hij geen enkele last van. Van Avermaet trok het uit elkaar en o.a. Teunissen met Van Asbroeck reageerden. Daarna was Teunissen klaar en liet hij zich uitzakken.
17 september 2016 17:11
@Kelderfan, die valpartij had volgens mij niets met de lead-out te maken. Ik denk eerder dat het de terugzakkende TLJ was die van Asbroeck bij van Avermaet bracht.
17 september 2016 17:11
Roosen zette Van Asbroeck af in het wiel van een groepje met Van Avermaet, die het probeerde in de laatste km. Feitelijk reed Van Asbroeck zijn sprint toen al.

Roosen liet zich vervolgens afzakken en werd daarbij aangereden. Het is dus niet zo, dat de valpartij een leadout onmogelijk maakte.

Edit: ah, was het Teunissen? Hmmm, hoe dan ook, hopelijk zonder erg richting de Eneco Tour.
17 september 2016 17:13
@xistnc behalve dat het inderdaad teunissen was zoals hierboven verteld, zag ik het ook zo. Maar Teunissen rijdt de eneco tour niet, Roosen is volgens mij de vervanger van Sep
17 september 2016 17:16
De rollem omgedraaid. Dupont is wel sterk bezig!
17 september 2016 17:20
Het was dus niet de terugzakkende Roosen, maar ik denk, dat Teunissen wel degelijk probeerde mee te gaan in die sprint. Van Asbroeck had dus geen last van die valpartij, maar zat wel alleen en voor een niet sprinter heeft hij toch een leuke 4e. plek gescoord. Heeft TLJ de achtervolging niet niets gedaan. Maar waarom Hofland zich niet met de sprint bemoeit, begrijp ik niet helemaal.
17 september 2016 17:23
@koenp36
Oh, dan maakt die valpartij van Teunissen dus eigenlijk niks uit ;) :|

@kelderfan
Hofland ging in de aanval, werd gelost en heeft vervolgens mee op kop van het peloton gereden. Dan valt het redelijk eenvoudig te begrijpen, dat hij zich niet ook nog met de sprint bemoeit.
17 september 2016 17:27
Die LTJ-renner zit voor de laatste bocht in het wiel van de Etixx-trein, nadat hij TVA prima voorin hield. Na de bocht zet hij zich rechts opzij (werk zit er op, kijkt even naar beneden). Nadien wil hij half uitbollend terug invoegen in een sprintend peloton. Dat had hij dus beter niet gedaan.

Edit: stevige battle tussen Cort Nielsen en TVA trouwens
17 september 2016 17:38
Als tlj nog een optie was voor Dupont zal het nu niet meer zo zijn. Rijd zich in 2 dagen dusdanig in de kijker dat hij nu wel eens wat meer zal kunnen eisen in contractbesprekingen. In mijn ogen wel een jongen die te sterk is voor continental/pro continental. Verdiend zeker een kans in de worldtour
17 september 2016 17:41
@xistnc
Ik had ook gezien, dat Hofland op kop van 't achtervolgende peleton ging rijden. Daarom rees bij mij de vraag, waarom hij zich niet met de sprint bemoeit.
Eigenlijk zijn Hofland, Roosen, Teunissen en Van Asbroeck gewoon de sterke jongens van TLJ voor dit werk.
@Silent Hill
Dat zie ik vaak gebeuren met die jongens van TLJ; die zouden toch eens moeten kijken hoe Etixx en Lotto dat doen.
17 september 2016 18:41
Voor de "kenners " : Timo Roosen is vandaag helemaal niet gestart
17 september 2016 18:50
Haha, AKG = HELD
17 september 2016 23:05
Zo, de orde herstelt. Gaviria. Danku :p
18 september 2016 07:39
@ AKG > :)

Blijft de vraag open staan wie het dan was die daar zo tekeer ging en alles ?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.