Fernando Gaviria na dertigste profzege: “Meer had ik niet kunnen vragen”
foto: © Tim De Waele / Getty Images (archief)
maandag 14 mei 2018 om 08:58

Fernando Gaviria na dertigste profzege: “Meer had ik niet kunnen vragen”

Fernando Gaviria boekte met zijn ritzege in de openingsrit van de Tour of California zijn dertigste profzege. “Het winnen van mijn eerste race in de Verenigde Staten is geweldig, bovendien heb ik als kers op de taart ook nog de leiderstrui die ik maandag mag dragen”, zegt de Colombiaan op het digitale huis van Quick-Step Floors.

Na een periode van blessureleed en tegenvallende resultaten was de zege in Long Beach een welkome opsteker voor Gaviria. “Ik was extreem gemotiveerd om een zege te boeken na aan de kant te hebben gestaan met een blessure”, aldus de 23-jarige sprinter, “dus trainde ik heel hard en vandaag betaalt zich dat dan uit!”

De overwinning was alweer zijn dertigste in zijn nog prille carrière. Zijn eerste zege behaalde hij als twintigjarige in de Tour de San Luis, toen hij in de eerste rit vriend en vijand verraste door onder meer Mark Cavendish en Sacha Modolo te vloeren in de sprint. Dit deed hij in het tenue van de Colombiaanse selectie. Niet veel later zou hij de overstap maken naar Quick-Step om daar vervolgens de zeges aaneen te blijven rijgen.

Bij zijn Belgische ploeg kon Gaviria rekenen op een sterke ondersteuning. “Het team was perfect; het onder controle houden van de vluchters en mij beschermen in de voorste regionen van het peloton”, is hij zijn ploeggenoten dankbaar. “Iljo (Keisse, red.) deed een geweldige beurt om ons in positie te brengen, vervolgens bracht Alvaro (Hodeg, red.) het tempo flink omhoog en Max (Richeze, red.) deed de perfecte lead-out”, legt Gaviria het succesrecept uit.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
14 mei 2018 09:25
Philipsen 20 jaar,zesde,Belg,in Amerikaanse loondienst.
Zou dat op termijn de opvolger van Greipel worden bij Lotto?
14 mei 2018 10:29
Philipsen ook goed op de kasseien
14 mei 2018 12:46
Philipsen is op Evenepoel (en misschien Lambrecht?) na ook het grootste jeugdige Belgische talent dat er momenteel rondrijdt. Zie hem ook goed bij Quick-step passen als die volgend jaar één of twee spurters kwijtraken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.