Gazprom nieuwe sponsor RusVelo

Gazprom nieuwe sponsor RusVelo
vrijdag 6 november 2015 om 16:41

Gazprom neemt komend seizoen het hoofdsponsorschap over bij RusVelo, waar Serghei Honchar de sceptor zwaait. Dat melden diverse media uit Rusland. De Russische ProContinentale ploeg heeft nauwe banden met WorldTour-formatie Katusha, waar Gazprom op de achtergrond ook geld in steekt. 

De Russische minister van sport Vitaly Mutko zou dat afgelopen week hebben verkondigd op een meeting omtrent de voorbereidingen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Onder andere Ronde van Romandië-revelatie Ilnur Zakarin genoot bij RusVelo zijn opleiding. Met Alexander Foliforov, Ildar Arslanov, Mamyr Stash, Artem Nych en Roman Kustadinchev staan er nu vijf van de grotere Russische talenten onder contract.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Coldeportes 6 november 2015 om 17:09

Oh ja die ploeg met 5 dopinggevallen in 1 kalenderjaar.. altijd vol met ’talenten’.

Wim Kruithof 6 november 2015 om 17:56

Monopoly van de Russen krijgt vorm.

vinnievidefietsen 6 november 2015 om 19:59

Je verwacht het niet he…

walkowiak 6 november 2015 om 21:30

Poetin in de wielersport, dat zal deining geven.
geld, macht, corruptie doen zijn intrede, meer, nog vele malen meer dan het al was

Dayer Quintana 6 november 2015 om 21:47

Procontinentaal zusterploegje van Katusha, heb er niet veel mee.

Chaba 6 november 2015 om 22:05

Gazprom is natuurlijk wel een mega groot concern en daarom een interessante hoofdsponsor wat goed is voor de wielersport. Alleen jammer dat ze in zo een twijfelachtige ploeg stappen.

Verweggistan 6 november 2015 om 22:24

Een aantal grote Russische (staats)bedrijven, waaronder Gazprom (en ook Itera, die al sponsor zijn van de opleidingsploeg) steken samen geld in Katusha. (Katusha is gewoon de naam die ze bedacht hebben), dus, zoals ook in het artikel staat, is Gazprom geen nieuwe sponsor.

JohanP 6 november 2015 om 22:25

Zo, zo, de minister van sport. Ook hij was volgens een documentaire van de ARD betrokken bij grootscheepse dopingpraktijken binnen de russische topsport. En niet alleen wielrenners, maar ook atleten, zwemmers, turners etc.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.