Gazprom-RusVelo en ONE in Ronde van Polen
Marcin Bialoblocki tijdens het WK Tijdrijden 2015 - Foto: Sirotti
donderdag 21 januari 2016 om 10:57

Gazprom-RusVelo en ONE in Ronde van Polen

Na een wildcard voor de Giro d’Italia, is Gazprom-RusVelo ook welkom in de Ronde van Polen. Daarnaast krijgt het nieuwe Britse ProContinental-team ONE, net als de Russen, ook een wildcard. Dat maakte de organisatie zojuist bekend.

Sterker deelnemersveld
Beide ploegen danken hun invitaties aan hun kwaliteiten. “Beide teams zorgen voor een hoger niveau in onze wedstrijd”, denkt koersdirecteur Czeslaw Lang. “Samen met de WorldTour-teams en de eerder uitgedeelde wildcards, hebben Gazprom-RusVelo en ONE het potentieel om de koers spannender te maken en van meer concurrentie te voorzien.” De laatste twee toevoegingen aan de Ronde van Polen zijn niet heel verrassend. Gazprom-RusVelo maakte in 2014 haar WorldTour-debuut in deze koers, terwijl ONE de Polen Karol Domagalski en nationaal kampioen tijdrijden Marcin Bialoblocki onder contract heeft staan. Laatst genoemde won in de vorige editie bovendien de afsluitende tijdrit. Eerder ontvingen CCC Sprandi Polkowice, Verva-Active Jet, Bardiani-CSF en Novo Nordisk al wildcards, terwijl er tevens een nationale selectie van Polen rond zal rijden.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
21 januari 2016 11:19
Dat zijn heul veul wildcards, vorig jaar werden er maar twee vergeven. En toen was er ook nog een WT-ploeg minder.
De deelname van One zorgt weer voor een kwaliteitsvermindering van de Poolse selectie; die hebben nu Rutkiewicz, Huzarski en Zielinski nog over.
21 januari 2016 12:57
Geen Weening dus, ondanks dat hij deze ronde al wel eens won. Roompot dreigt heel weinig WT wedstrijden te gaan rijden, helaas.
21 januari 2016 13:19
@Hakkie2 het zal net zoals dit jaar zijn. Waarschijnlijk wel de vlaamse voorjaarsklassiekers, de AGR en de Enecotour. Verder zal het hopen en bidden zijn voor de ploeg. Eerst maar eens wat uitslagen rijden.
21 januari 2016 13:56
buiten CCC geven de wildcards niet echt een opwaardering aan deze wedstrijd, zullen wel mee gaan met de ontsnapping van de dag, dat wel .....

wat Roompot betreft, doel wedstrijden voor de sponsor lijkt me de benelux en net iets verder, een grote ronde ook natuurlijk, maar dat moet je verdienen, ploeg zal wel groeien, dus wie weet in de toekomst ..... zeker in Spanje is daar gelegenheid toe, genoeg wedstrijden met beperkt deelnemersveld, Italie kan ook, maar daar meer concurrentie
21 januari 2016 15:07
@ iedereen hierboven.

An sich niet het beste startveld met de vergeven wildcards, maar Dialoblocki rijdt ook bij One en die maakte vorig jaar toch wel furore in TdP.. dat team kan nog wel voor een leuke verassing zorgen toch?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.