Gazzetta: Fausto Masnada mogelijk nog dit jaar naar Deceuninck-Quick Step

zaterdag 15 augustus 2020 om 08:57
Gazzetta: Fausto Masnada mogelijk nog dit jaar naar Deceuninck-Quick Step

Masnada won in 2019 de Girorit naar San Giovanni Rotondo - foto: Cor Vos

Beschikt Remco Evenepoel in de Ronde van Italië over hulp van Fausto Masnada? Volgens bronnen van de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport is de Italiaanse CCC-renner op weg naar Deceuninck-Quick Step en zijn er gesprekken over een tussentijdse transfer.

Mocht Masnada nog tijdens het seizoen de CCC-ploeg inwisselen voor Deceuninck-Quick Step, dan is volgens de UCI-reglementen vandaag de laatste dag om de transfer in orde te maken. In de transferparagraaf 2.15.120a staat namelijk dat de transferperiode voor welke verandering van ploeg dan ook is geopend van 1-15 augustus. Momenteel is hij met het team van Jim Ochowicz nog actief in het Critérium du Dauphiné.

Sinds 2017 maakt de 26-jarige Italiaan deel uit van het profpeloton, nadat hij bij de beloften al de Piccolo Giro di Lombardia achter zijn naam had gezet. In zijn eerste jaren bij Androni Giocattoli won hij onder meer de Tour of Hainan en een etappe in de Giro d’Italia, eindigde hij als derde in de Giro di Sicilia en werd hij vijfde in de Tour of the Alps. Sinds dit seizoen koerst hij voor CCC en was hij al negende in de Tour des Alpes Maritimes et du Var.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.