Roompot-Oranje Peloton alleen met Berden de Vries op NK Tijdrijden
foto: Sirotti
maandag 20 juni 2016 om 16:06

Roompot-Oranje Peloton alleen met Berden de Vries op NK Tijdrijden

Roompot-Oranje Peloton is woensdag met één wielrenner vertegenwoordigd op het NK Tijdrijden. Alleen Berden de Vries doet mij aan de nationale titelstrijd tegen de klok met start en finish in Middelharnis.

Aanvankelijk zou ook Brian van Goethem deelnemen, maar de Zeeuw ondervindt nog te veel hinder van een valpartij in de laatste kilometer van de Ster ZLM Toer.

“Ik baal enorm, want ik had best een goed gevoel overgehouden aan mijn prestaties in de proloog en de rest van de Ster ZLM Toer”, reageert Van Goethem teleurgesteld. “Het NK tijdrijden was ook best een doel voor mij. Maar door de wonden op mijn rug en de hoofdpijn waar ik nog last van heb is het verstandiger wat extra rust te pakken. Dan maar wat trapjes harder doen bij de wegwedstrijd op zaterdag.”

Ook De Vries is niet topfit. In de Ronde van Zwitserland moest hij afgelopen vrijdag ziek opgeven. “Maar gelukkig gaat het met de dag beter. Als ik goed uitgerust aan de start kan staan, hoop ik een goede tijdrit te kunnen rijden. Maar ook voor mij is de wegwedstrijd van zaterdag een belangrijker doel”, aldus De Vries, die vorig jaar als twaalfde eindigde op het kampioenschap tijdrijden.

Vorig jaar bestond de afvaardiging van de oranjeformatie uit drie renners. Toen stond ook de momenteel geblesseerde Marc de Maar op de deelnemerslijst. Door het blessureleed bij Roompot-Oranje Peloton is De Vries de enige overgebleven specialist.

Het NK Tijdrijden bij de profs wordt aanstaande woensdagavond verreden in en rond Middelharnis.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
20 juni 2016 16:24
De Vries was in de Ronde van Zwitserland nog een van de renners van de ploeg zonder tijdritfiets......
20 juni 2016 16:40
Kan iemand mij vertellen hoe het kwalificatie systeem voor het NK tijdrijden voor de elite mannen werkt? Gaat dit puur individueel of mogen de ploegen naar niveau een bepaald aantal renners selecteren?

dank
20 juni 2016 16:44
Of was dat Duijn? Hmm..

Hoe dan ook twijfelachtig of ze hier echt een renner naartoe moeten sturen. Mocht het een talent zijn met enige ambities in deze discipline dan zou ik het wel begrijpen (Slik?), maar wat heeft het voor zin om iemand op pad te sturen die ziek is afgestapt in Zwitserland en eigenlijk vooral kijkt naar zaterdag?
20 juni 2016 16:49
Beetje weinig, had ook zeker wel Reus verwacht.
20 juni 2016 17:05
@Tisyaboy

Daar zit best wel wat willekeur in. Officieel moet je bij de eerste 3 eindigen op het DK-tijdrijden. Maar profs zullen zo wel mogen starten. De KNWU brengt een lijst naar buiten en hult zich verder in nevelen is mijn ervaring.
20 juni 2016 17:20
Volgens mij mogen alle profs en continentalrenners zich aanmelden en daarnaast kunnen amateurs zich plaatsen via bepaalde wedstrijden zoals maklukzat aangeeft.
20 juni 2016 17:39
Jammer dat de een-na-grootste ploeg van het land zo magertjes is vertegenwoordigd, maar veel invloed op de uitslag zal het niet hebben.
20 juni 2016 19:13
Alle ballen op zaterdag?
20 juni 2016 22:21
De val die voorafging aan de laatste sprint in de Ster ZLM Toer, gisteren. klik
20 juni 2016 22:40
Dat Brian van Goethem een goed gevoel overhoudt aan de proloog in de ZLM Tour snap ik wel. Met dank aan ploegleider Michel Cornelisse, vermoed ik ;)

https://m.youtube.com/watch?v=Nje3yKd5jrs

Om te reageren moet je ingelogd zijn.