Gebroken kaak zet streep door Giro-debuut Ilan Van Wilder
foto: Cor Vos (archief)
zondag 24 april 2022 om 19:55

Gebroken kaak zet streep door Giro-debuut Ilan Van Wilder

Ilan Van Wilder moet een streep zetten door zijn debuut in de Giro d’Italia over twee weken. De 21-jarige coureur van Quick-Step-Alpha Vinyl heeft bij een zware valpartij in Luik-Bastenaken-Luik namelijk een kaakbreuk opgelopen. Dat bevestigt zijn ploeg.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ploegmanager Patrick Lefevere hintte meteen na de finish in Luik, waar het team feestvierde vanwege de zege van Remco Evenepoel, al op een absentie van Van Wilder. “We zitten in de shit voor de Ronde van Italië, want Ilan gaat niet meer lukken. Maar we gaan dat oplossen”, zei Lefevere, die dus op zoek moet naar een vervanger in de selectie. En dat terwijl Quick-Step-Alpha Vinyl kampt met meerdere geblesseerden.

Voor Van Wilder zou de Giro d’Italia de tweede grote ronde worden uit zijn carrière. Eind 2020 stond hij namens Team DSM al aan de start van de Vuelta a España, maar dat was destijds een noodgeval. Van Wilder had namelijk knieproblemen en stapte al in de eerste etappe af.

Quick-Step-Alpha Vinyl zag ook Julian Alaphilippe langdurig uitvallen in Luik-Bastenaken-Luik. De wereldkampioen heeft twee gebroken ribben, een breuk in het schouderblad en een klaplong.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.