‘Sprakeloze’ Alan Marangoni neemt afscheid met overwinning
foto: Sirotti
zondag 11 november 2018 om 10:00

‘Sprakeloze’ Alan Marangoni neemt afscheid met overwinning

“Ik dacht dat dit soort dingen alleen in sprookjes gebeurden. Ik ben sprakeloos.” Alan Marangoni wist met zijn emoties geen raad na afloop van de Tour de Okinawa (1.2). De 34-jarige Italiaan kwam als winnaar over de streep in de Japanse eendagswedstrijd, zijn laatste koers als profrenner.

De ervaren coureur van Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini liet na afloop nogmaals weten dat de Tour of Okinawa zijn laatste wedstrijd als profwielrenner was. Marangoni begon zijn loopbaan in 2009 bij de ploeg CSF Group-Navigare, die hem had opgepikt nadat de Italiaan als belofte indruk wist te maken met onder meer ritwinst in de Giro della Regione Friuli Venezia Giulia.

Na twee jaar koersen op ProContinentaal niveau – met als hoogtepunt een Giro-deelname – maakte Marangoni aan het einde van 2010 promotie naar de WorldTour. In zijn eerste jaar bij Liquigas-Cannondale reed hij zowel de Giro d’Italia als de Vuelta a España. In 2013 maakte hij vervolgens zijn Tourdebuut. Hij reed uiteindelijk zes grote rondes voor de groene brigade.

Twee jaar geleden kwam er een einde aan een zesjarige periode bij de WorldTour-ploeg. Marangoni deed vervolgens een stap terug naar Nippo-Vini Fantini. Voor de ProContinentale formatie wist hij verschillende ereplaatsen te behalen, maar een zege bleef uit. Tot zondag 11 november 2018, in zijn laatste wedstrijd als wielrenner.

Ereplaats Derk Abel Beckeringh 
Marangoni kwam in Okinawa solo over de streep, na een koers van 210 kilometer. De Australiër Freddy Ovett eindigde op achttien tellen als tweede, voor de Taiwanees Chun Kai Feng, die uitkomt voor Bahrain Merida. Nederlander Derk Abel Beckeringh eindigde als vierde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.