Geef jouw mening in het WielerFlits Lezersonderzoek
woensdag 16 november 2016 om 08:00

Geef jouw mening in het WielerFlits Lezersonderzoek

Wat zou jij graag willen lezen op WielerFlits? Wat doen we goed en waar kunnen we nog in verbeteren? Met het eerste WielerFlits lezersonderzoek willen we de meningen onder onze bezoekers peilen met als doel onze site beter te maken.

Waarom een lezersonderzoek?
WielerFlits is in 2008 gestart als een site voor en door wielerliefhebbers. In de afgelopen acht jaar zijn we uitgegroeid tot de best bezochte wielersite van Nederland. Wij hebben allerlei ideeën om WielerFlits te vernieuwen en te verbeteren, maar willen nu ook toetsen of dit aansluit bij wat jij graag zou willen zien.

Waarom meedoen?
Door de reacties op ons forum ontvingen wij de afgelopen jaren al veel bruikbare feedback, maar dit is de eerste keer dat wij daadwerkelijk concreet naar de mening van onze bezoekers vragen. Op basis van de antwoorden, zijn we beter in staat te beslissen welke thema’s de komende periode de aandacht krijgen.

Het invullen zal slechts enkele minuten in beslag nemen. Aan het einde van het onderzoek vragen wij om tips of suggesties. De vijf beste tips ontvangen een shirt van La Machine.

Klik hier om mee te doen aan het
WielerFlits Lezersonderzoek

RIDE Magazine
68 Reacties
Sorteer op:
22 november 2016 17:43
Volgens mij las ik ergens dat voor wat je nu krijgt op WF sowieso niet betaald zal moeten worden. En als dat klopt, ben ik eigenlijk wel benieuwd naar een premium account. Daar kun je van alles achterstoppen hoor.
22 november 2016 18:45
Geld vragen lijkt mij ook niet de beste strategie. Persoonlijk ben ik hier vooral voor de lezersreacties, die (vaak) inhoudelijk zijn en over het algemeen goed onderbouwd. Het is hier geen VI, gelukkig. Lezersreacties van lezers is niet iets waar je geld voor zou moeten vragen aan diezelfde lezers, die in mijn ogen juist een erg grote bijdrage aan deze site leveren. Dus als die ook achter de kassa gaan, ga ik een deur verder kijken.

Voor inkomsten zou je aan reclame kunnen denken. Daar heb ik in principe voor websites geen problemen mee. Die problemen komen wèl erg snel als er ineens geluid wordt geproduceerd, of er dingen bewegen! Rustige en stilstaande afbeeldingen met reclame vind ik geen probleem. Zolang het mij maar niet op allerlei manieren de aandacht probeert te trekken. Reden waarom ik nou aan ad-block zit, en daar nu eigenlijk niet meer snel geneigd ben vanaf te stappen.
23 november 2016 07:46
Vaste columnist?
23 november 2016 09:51
Ik zit hier vooral om te reageren en om reacties te lezen. De leden dragen heel veel aan bij aan deze website. Klinkt gek en ergens een beetje zielig, vooral omdat je deze mensen helemaal niet kent, om dat te benoemen.

Op één of andere manier bestaat die (vreemde) behoefte er. Een behoefte die ik verder ook niet deel IRL. Er zijn geen vrienden van mij die weten dat ik vrij actief reageer op Wielerflits. Terwijl het ook niet echt iets is om je voor te schamen.
24 november 2016 20:59
Het forum wat meer aandacht geven.
25 november 2016 10:06
Forum, volg topic en artikelen (correctheid) meer aandacht geven/gebruiksvriendelijker maken. Voorbeschouwingen van koersen vooral zou houden (top) en wellicht wat meer achtergrond/historische verhalen.
26 november 2016 10:29
Ik ben het wel met Verweggistan eens.
Ik krijg vaak het gevoel dat het forum geen prioriteit is, eerder bijzaak.
Hoewel ik weet dat dat niet zo is, dat het forum ook jullie aandacht heeft.
26 november 2016 20:53
Ik snap heel goed dat jullie er aan zitten te denken om een Premium model op te stellen. Jullie zijn ambitieus, maar zonder geld is het lastig, of duurt het lang, om die ambities waar te maken. Ik ben van mening dat een Premium model alleen zal werken als jullie content generen voor Premium members die nog niet eerder te vinden was, elders niet te vinden is en het echt waard is! Daarnaast moeten zij die geen Premium hebben niet het idee krijgen dat ze tweederangs zijn. Het is daarom ook van belang dat primaire content, zoals die er nu is, nog steeds gratis zal blijven. Alleen de diepgaande journalistiek zou dan in aanmerking kunnen komen voor Premium. Dat is dan ook niet meer dan logisch, want ook jullie moeten dat daarvoor betalen, andere dingen laten en er enigszins voor beloond worden.
27 november 2016 10:17
Ik ben reuze blij met wielerflits. Mijn medium voor het volgen van wielrennen. Het enige waar ik mij aan stoor zijn de soms op de man gespeelde reacties. Lijken soms wel hele vetes die hier worden uitgevochten. Ik lees de reacties en ik schrijf soms een reactie. maar ik moet soms door discussies heen worstelen waar ik meer dan kippenvel van krijg, zeker rond de tijd van de grote rondes. Dan laat ik wielerflits nogal eens liggen voor een paar dagen. Ik ben dus wel blij met een moderator die het ergste eruit filtert.
27 november 2016 17:05
Reclames storen mij alleen als ze flikkerend en zwevend je de aandacht op het lezen ontnemen...
28 november 2016 01:18
Ik heb 'm ook maar even ingevuld, is uiteindelijk weer een ouderwets lang epistel geworden (sorry @ redactie). Hoofdpunt is toch wel de status van het forum (veel vertrekkers tegenover weinig instromers, wildgroei aan topics, uitsterving van de koffieuurtjes onder de leden), ik blijf erbij dat een overzichtsinjectie en een tagsysteem de boel weer zo tot leven kunnen wekken. Verder juich ik gastschrijvers toe; als jullie een renner, ploegleider of journalist bereid kunnen krijgen om een keer een columnpje te doen zou ik dat retetof vinden. Nog leuker: een WF-lid als gastschrijver! Purito met een reportage over Colombia/Portugal of schipperaar over trainingsmethoden, wie wil dat nou niet?
28 november 2016 11:31
Beste redactie, een betaalmuur optrekken lijkt mij geen goed idee. Er zijn alternatieven voorhanden van gratis wielerwebsites die wat meer in hun kinderschoenen staan (Wielerverhaal, Wielerkrant, ...) maar ook via Sporza, etc. Wat ik leuk vind aan Wielerflits zijn de huiselijke sfeer en het dicht bij de gemeenschap staan van de redactie. Ik volg Wielerflits al ettelijke jaren, en heb het niveau van de artikelen door de jaren heen in positieve zin zien evolueren. De reacties bij de artikelen zijn voor mij ook een echte meerwaarde. Een dikke pluim, doe zo voort!
30 november 2016 18:14
Ik, als pure ( ex ) voetballer ben heel blij met Wielerflits! Ik volg het wielrennen al vanaf 1965...
Ik heb nog nooit op een racefiets gezeten, maar volg alles van wielrennen op deze site...
Alleen mag voor mij het gevloek enz. achterwege blijven. Als dat weg blijft heb ik niet anders dan een pluim voor de redactie!
30 november 2016 18:19
@ de oudste:
ik heb de redactie anders nog nooit zien vloeken, hoor.
30 november 2016 18:26
Dat zeg ik ook niet, ik bedoel in de "volg hier "reacties natuurlijk..
30 november 2016 18:33
@ de oudste:
ah, ok. vloeken is niet toegestaan, maar soms kan LL zich gewoonweg niet beheersen.
1 december 2016 02:16
Ik ben tevreden met de site. En vind het goed dat verbeterpunten opgepikt worden.

Ik zou alle WF'ers willen vragen om lezers bijdrage
Bijvoorbeeld Nabeschouwingen van korte WT rondjes . Maar ook privé ervaringen op de fiets. Tourtochten, Fietsvakanties etc. Dit is wel eens te lezen op het forum maar nog geen structurele plek.
Vaste WF'ers en veel posters hebben schrijftalent én een mening dus kom maar op met de columns.....
Wat ik nog mis is een koop/ verkoop topic. Er zullen toch wel 2ehands racefietsen gevraagd en aangeboden worden ? Ik heb nog twee retro-barrels staan ......
1 december 2016 08:17
Achteraf had ik het lezersonderzoek uitgebreider moeten voorzien van opmerkingen. Ik vind dat de kwaliteit van de artikelen soms tekort schiet, dat lokt reacties uit over de journalistiek en gaat dan voorbij aan waar het in het artikel om gaat. Het Belgische taalgebruik soms vind ik ook verwarrend, populair doen. Onze Belgische wielervrienden komen toch wel op de NL site. Daarnaast is er een gebrek aan wat humor, het belichten van de nieuwste snufjes etc. Het onderzoek naar machtsmisbruik kan ook interessant nieuws opleveren. En dan laat ik de omerta nog maar voor wat het is. Kritische journalistiek is niet anti.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.