Geëmotioneerde Pinot: “Ik voelde dat ik het waar kon maken”
foto: Cor Vos
zaterdag 27 juli 2019 om 09:11

Geëmotioneerde Pinot: “Ik voelde dat ik het waar kon maken”

Het ging na de negentiende Touretappe vooral over het extreme weer en de daaropvolgende neutralisatie, maar nog voor al deze commotie zagen we de lijdensweg van Thibaut Pinot. De Franse titelkandidaat moest vanwege een spierblessure opgeven. “Het gaat tijd kosten om dit te verwerken”, zo vertelt een hevig geëmotioneerde Pinot.

Pinot – die vijfde stond in het algemeen klassement – meldde zich al vroeg in de negentiende etappe bij de medische wagen, aangezien de kopman van Groupama-FDJ last had van zijn linkerbeen. De klimmer probeerde nog zijn weg te vervolgen, maar de hevig grimassende Fransman moest alles en iedereen laten gaan.

Na amper veertig kilometer zagen we een huilende Pinot in de ploegleiderswagen stappen, waardoor er een einde kwam aan zijn Tour. En dat terwijl de renner nog volop kans maakte op de eindzege in de Tour. Niet veel later maakte zijn ploeg bekend dat Pinot kampt met spierletsel aan de linkerdij.

Gissen naar de oorzaak 
“Ik had donderdag al echt pijn bij het versnellen in de afdaling van de Galibier. Die pijn is nadien verergerd”, aldus Pinot, die niet precies weet waar hij de blessure heeft opgelopen. “Ik kreeg wel een kleine klap aan de finish in Nîmes (etappe zestien, red.), maar ik weet niet zeker of dat de oorzaak is.”

De 29-jarige Pinot – één week geleden nog winnaar op de Tourmalet – kon zijn emoties nauwelijks bedwingen. “Ik voelde sinds zondag in de Pyreneeën dat ik in staat was om het waar te maken. Zonder deze problemen zou het zijn gelukt, daar ben ik overtuigd”, is hij stellig.

“Ik ben altijd blijven vechten, ik geloofde er echt in. Niets kon me overkomen. Maar we zullen het dus nooit weten. Het gaat tijd kosten om dit te verwerken, maar dat is nu eenmaal de Tour”, zo besluit Pinot.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.