Geëmotioneerde Torstein Træen na ritzege in Zwitserland: “Super speciaal om te winnen voor Gino”
foto: Cor Vos
woensdag 12 juni 2024 om 17:11

Geëmotioneerde Torstein Træen na ritzege in Zwitserland: “Super speciaal om te winnen voor Gino”

Een geëmotioneerde Torstein Træen was nooit teamgenoten met Gino Mäder, maar draagt zijn ritoverwinning in de Ronde van Zwitserland graag op aan de verongelukte Zwitser. “Het betekent veel voor me. Het is geweldig om te winnen op een dag dat ook zijn moeder erbij is.”

Træen bleek de sterkste in een groep van acht vroege vluchters op de slotbeklimming van de St. Gotthard Pas. Lange tijd leek de Noor redelijk eenvoudig naar de ritzege te klimmen, maar klassementsman Adam Yates kwam nog snel opstomen. Træen bleef de Brit uiteindelijk een halve minuut voor.

Voor de Noor van Bahrain-Victorious komt de overwinning als een complete verrassing. “Om eerlijk te zijn kan ik nog niet geloven dat ik gewonnen heb. Gisteren kwam de dokter mijn hotelkamer binnen en vroeg hij hoe het met me ging. Ik zei wel goed, ik heb alleen geen goede benen.”

Gino Mäder
De winst is met Mäder in het achterhoofd nog specialer voor Træen. “De Gino-berg (het hoogste punt van deze rittenkoers stond in het teken van de overleden Mäder), we rijden voor Gino dus het is heel speciaal.” De Noor maakte deze winter de overstap van Uno-X Mobility naar Bahrain-Victorious, de ploeg van Mäder. De twee waren daarom nooit collega’s binnen eenzelfde team.

Ondanks dat de twee geen ploeggenoten waren, is Træen zichtbaar emotioneel na zijn zege. “Het betekent alsnog veel voor me. Ondanks dat we geen ploeggenoten waren, waren we wel collega’s dus ik mis hem alsnog. In dit team is deze zege daarom nog specialer. Het is geweldig om te winnen op een dag dat ook zijn moeder erbij is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.