Geëmotioneerde Van der Poel: “Het was een heel emotionele week voor ons”
foto: Cor Vos
zaterdag 16 november 2019 om 16:06

Geëmotioneerde Van der Poel: “Het was een heel emotionele week voor ons”

Mathieu van der Poel kreeg deze week bericht dat zijn grootvader Raymond Poulidor was overleden, maar de Nederlander stond zaterdag toch aan de start in Tábor. Met een zege in Tsjechië wist Van der Poel zijn overleden grootvader te eren. “Het was een heel emotionele week voor ons”, sprak de geëmotioneerde wereldkampioen. 

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben daarom ook heel blij om hier te winnen”, vervolgt MVDP zijn verhaal.  “Tábor is een van mijn favoriete wedstrijden. Ik heb hier veel geschiedenis.” Van der Poel verloor nog nooit in Tsjechië. Zo werd de Nederlander er onder meer voor het eerst wereldkampioen in 2015 en ook Europees kampioen in 2017.

“Het parcours past me gewoon heel goed”, legt hij verder uit. “Maar vandaag had ik moeite met het vinden van een goed ritme. Gelukkig is het me toch gelukt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.