Geëmotioneerde Wout van Aert: “Ik kan het niet geloven!”
foto: Cor Vos
maandag 15 juli 2019 om 17:38

Geëmotioneerde Wout van Aert: “Ik kan het niet geloven!”

Jumbo-Visma beleeft een van de allerbeste Tour de France-edities in haar bestaan. Drievoudig wereldkampioen veldrijden Wout van Aert heeft de Nederlandse ploeg al haar vierde dagzege bezorgd op tien etappes. De 24-jarige Belg kon zijn geluk niet op na afloop. “Sorry, ik kan het echt niet geloven”, jubelt hij in het flashinterview.

“Ik kan het niet geloven! Al die snelle mannen verslaan in de sprint. Dit slaat echt alles. Dit is de grootste wedstrijd van de wereld. Om dan in mijn eerste deelname meteen te winnen, wauw! Het was heel nerveus in de finale. Ik kon onze kopman Steven Kruijswijk goed van voren houden. Dylan Groenewegen was niet mee, dus ik mocht mijn kans gaan. Ik wist van de vorige sprint dat ik vroeg moest gaan. Het was close met Elia Viviani, maar die ene centimeter was genoeg.”

Dit bericht bekijken op Instagram

WOUT VAN AERT 💛 #TDF2019

Een bericht gedeeld door WielerFlits (@wielerflits) op

“Dit is bizar”, voegde hij daar later nog aan toe bij de NOS. “We hadden deze rit aangestipt om met Dylan te doen, maar hij was niet goed. Alleen Steven en ik zaten er in de finale. We hadden liever ook Bennett er gehad als back up en Dylan voor de sprint. We hoopten dat het nog bij elkaar zou komen, was niet zo. Toen heb ik gevraagd aan Steven of ik mocht sprinten.”

“Ik ging vroeg aan, maar ik kon het houden. De vorige twee dagen had ik aangestipt, dus toen dacht ik meer tijd nodig te hebben om op dit niveau prijs te rijden. Maar het lukt vandaag al. Dit is een heel grote stap in mijn carrière.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.