Geen Ardense Pijl op 9 mei

woensdag 5 mei 2021 om 16:48
Geen Ardense Pijl op 9 mei

Ter illustratie - foto: Cor Vos

De Ardense Pijl (1.2) gaat zondag niet door. De organisatie maakte bekend dat de heuvelwedstrijd door de omgeving van Stavelot is afgelast. Vanwege de coronamaatregelen kreeg de koers geen toestemming.

Belgian Cycling licht in een communiqué de afgelasting toe: “Vorige week vernamen we via de pers dat de Ardense Pijl zou doorgaan en dat tevens de verschillende clubs waren aangeschreven. Nochtans was er op 1 april door de federatie een negatief antwoord verstuurd op de vraag van de organisator omdat het een 1.2 wedstrijd betreft. Dit type wedstrijd, waaraan renners van WorldTour teams niet kunnen deelnemen, kon niet opgenomen worden in het protocol van de professionele wedstrijden dat opgesteld werd naar aanleiding van het Ministerieel besluit (MB) van 28 oktober 2020.”

“De federatie deed onmiddellijk navraag en dit werd ook door de algemene sportadministratie van de federatie Wallonië-Brussel bevestigd. Op basis van het MB en het protocol is de Ardense Pijl een niet toegelaten wedstrijd en bijgevolg ook niet gedekt door de verzekeringspolis van de organisatievergunning en de renners”, aldus de wielerfederatie.

Streep door de rekening
Voor de deelnemende ploeg is de afgelasting een streep door de rekening. Zo zouden de U23-renners van Lotto Soudal in de Ardense Pijl aan hun wielerseizoen beginnen. Het team van Kurt Van de Wouwer moet zijn seizoensstart dus nog een keer uitstellen.

De Waalse koers werd vorig jaar al afgelast wegens de gezondheidscrisis. Zo blijft Simon Pellaud nog wat langer de laatste winnaar. In 2019 bleef hij Romain Bacon nipt voor. Eerder wonnen o.a. Stefan Küng, Loïc Vliegen en Harm Vanhoucke de Ardense Pijl.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.