Geen Belgen op podium Omloop van het Waasland, winst voor Fransman Samuel Leroux
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 1 mei 2024 om 18:43

Geen Belgen op podium Omloop van het Waasland, winst voor Fransman Samuel Leroux

Samuel Leroux heeft de Omloop van het Waasland gewonnen. De Fransman van Van Rysel-Roubaix zorgde na een koers van ruim 180 kilometer tussen Lokeren Kemzeke voor een een-tweetje met ploegmaat Rait Ärm. Opvallend: zes Belgen eindigden in de top-10, maar geen van hen op het podium.

De Omloop van het Waasland bedroeg in totaal 183,1 kilometer. De start van de eendagskoers was in Lokeren, waar de renners meteen zullen beginnen aan vijf lokale rondes van 15 kilometer. Deze lussen kenden vier hindernissen. Dat ging om vier korte kasseistroken. Daarna ging het richting Kemzeke, waar opnieuw rondjes gereden werden. Dat waren er acht van 11 kilometer met de Heerbaan (840 meter) als hindernis.

Timothy Dupont was de grootste naam op de startlijst, maar zijn ploeg Tarteletto-Isorex ging zonder de sprinter van start en dus lag de strijd om de overwinning helemaal open. Uiteindelijk draaide de koers – zoals verwacht – uit op een sprint, waarin Samuel Leroux als winnaar over de streep kwam. Met Rait Ärm en Coen Vermeltfoort stonden ook nog een Est en een Nederlander op het podium.

De beste Belg in de uitslag was Tristan Scherpenbergh van Philippe Wagner-Bazin, die vierde werd voor crosser Niels Vandeputte van Alpecin-Deceuninck.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.