Geen Boels Ladies Tour door corona: “Onder de huidige omstandigheden onmogelijk”
maandag 27 juli 2020 om 16:36

Geen Boels Ladies Tour door corona: “Onder de huidige omstandigheden onmogelijk”

De Boels Ladies Tour 2020 is geschrapt. De organisatie heeft in samenspraak met de beoogde etappeplaatsen besloten de enige etappekoers voor vrouwen in de UCI Women’s WorldTour in de Benelux te annuleren. De organisatorische en financiële risico’s door het coronavirus zijn te groot gebleken.

De wedstrijd was aanvankelijk in augustus voorzien en had op de vernieuwde kalender van de internationale wielerbond UCI een nieuwe datum gekregen van 1 tot en met 6 september. Het is de organisatie onmogelijk gebleken om het verantwoord doorgaan van dit evenement te kunnen garanderen.

Organisatiebureau Courage Events heeft de afgelopen maanden met alle betrokkenen (gemeenten, sponsors, teams, rensters en bonden) gekeken naar de mogelijkheid om de editie 2020 in aangepaste vorm door te laten gaan. Op ruim een maand van de beoogde startdatum 1 september is door de belangrijkste partijen de conclusie getrokken dat dit onder de huidige omstandigheden onmogelijk is.

“Het belangrijkste struikelblok om een sportevenement als de Boels Ladies Tour te kunnen organiseren is de noodverordening dat een organisatie verantwoordelijk is voor het totale gebied van haar evenement”, zegt organisator Thijs Rondhuis. “Voor ons is dat het gehele parcours gedurende meerdere dagen. Deze wet is helder, naar aanleiding hiervan hebben een aantal gemeenten laten weten op basis van deze regel geen vergunning te gaan verlenen.”

Maar er spelen ook andere onzekerheden mee. “Het weer recent oplaaien van het virus op verschillende plekken in Europa. Ook de cijfers in Nederland hebben een negatieve lijn. Hiermee wordt de onzekerheid de komende vier weken groter en de financiële risico’s nemen daarmee aanzienlijk toe. De te nemen maatregelen zouden tenslotte zwaar hebben gedrukt op het profiel van onze wedstrijd. Met het weren van publiek en het moeten schrappen van veel van de geplande side-events blijven er onvoldoende argumenten over om van een Boels Ladies Tour te spreken waar we voor staan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.