Geen breuken geconstateerd bij Elia Viviani na val in UAE Tour
maandag 19 februari 2024 om 15:04

Geen breuken geconstateerd bij Elia Viviani na val in UAE Tour

Elia Viviani kan opgelucht ademhalen: de Italiaan heeft geen serieuze blessures overgehouden aan de massale valpartij in de slotfase van de eerste etappe van de UAE Tour. Dat heeft zijn ploeg INEOS Grenadiers laten weten via social media.

De ervaren sprinter hoopte vandaag mee te doen om de overwinning in de UAE Tour, maar raakte betrokken bij een grote valpartij in de laatste honderden meters en kon zo niet meesprinten. Viviani kon na de val nog wel op eigen kracht de finish bereiken, maar leek op het eerste gezicht toch wel gehavend.

INEOS Grenadiers heeft echter goed nieuws: Viviani lijkt toch vooral met de schrik vrij te komen. “Na enkele medische onderzoeken is de Italiaan behandeld voor snijwonden en blauwe plekken. We sturen onze beste wensen naar alle andere renners die betrokken waren bij de kettingbotsing”, klinkt het op X.

Op de beelden is te zien hoe een renner van BORA-hansgrohe als eerste onderuit gaat in aanloop naar de sprint. Ook Harold Tejada (Astana Qazaqstan), Attila Valter (Visma | Lease a Bike), Max Poole en Timo Roosen (dsm-firmenich PostNL), Ivo Oliveira (UAE Emirates) en renners van Lidl-Trek en Cofidis gingen tegen de vlakte.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.