Gevallen Floris Gerts vier tot zes weken langs de kant
foto: Cor Vos
woensdag 20 maart 2019 om 21:10

Gevallen Floris Gerts vier tot zes weken langs de kant

Update Floris Gerts staat vier tot zes weken langs de kant na zijn zware crash in de slotfase van Nokere Koerse. Grote boosdoener is een zware hersenschudding, die pas later werd vastgesteld. Ook heeft de Nederlander van Tarteletto-Isorex veel last van zijn nek en schouder.

Gerts was betrokken bij de zware valpartij op vierhonderd meter van de finish, waarbij ook Mathieu van der Poel betrokken was. Even werd gevreesd voor een inwendige bloeding omdat hij bloedde uit zijn oor, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. De Nederlander werd overgebracht naar het ziekenhuis van Waregem, waar geen breuken zijn vastgesteld.

Wel heeft Gerts veel last van zijn nek en schouder, die zwaar gekneusd zijn. Ook wordt rekening gehouden met een lichte hersenschudding. Wellicht mag hij vanavond al het ziekenhuis verlaten.

Verbolgen teammanager
Na afloop heeft teammanager Peter Bauwens de val aangekaart bij de organisatie. Verbolgen is hij namelijk over het feit dat de hulpdiensten zich enkel bekommerden om Mathieu van der Poel. Terwijl er twee ambulances ter plaatse waren, werd zijn renner aan zijn lot overgelaten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.