Geen drie op een rij voor Groenewegen: “Had niet de punch”
foto: Cor Vos
dinsdag 12 maart 2019 om 18:38

Geen drie op een rij voor Groenewegen: “Had niet de punch”

Geen drie op een rij voor Dylan Groenewegen in Parijs-Nice. De renner van Jumbo-Visma moest in Yzeure buigen voor de Ier Sam Bennett. “Ik had vandaag gewoon niet de benen én de punch om het af te maken”, zocht de sprinter na afloop niet naar excuses.

Groenewegen werd door zijn ploeggenoot Mike Teunissen perfect afgezet, maar kon het dit keer niet afmaken. “De etappe van maandag heeft er toch ingehakt”, aldus de Nederlander, die wel in het bezit blijft van de leiderstrui. “Ik heb echt alles moeten geven, wat ik vervolgens ook voelde in de finale.”

“De ploeg heeft er alles aan gedaan en ik wilde ook winnen. Maar er zat vandaag gewoon niet meer in. Ik ben blij dat ik twee etappes heb kunnen winnen en dat ik nog een dag langer de leiderstrui mag dragen. Morgen zal het een zware etappe worden. Wellicht iets té zwaar, maar we gaan het zien.”

“Het kan niet altijd prijs zijn”
Ploegleider Sierk Jan de Haan zag net als Groenewegen een sterke ploeg. “Het was vooral zaak om rustig en gegroepeerd te rijden, wat we ook hebben gedaan. Dylan had echter niet de benen om mee te sprinten voor de zege. Dat komt mede door de zware inspanningen van de afgelopen dagen. Het kan niet altijd prijs zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.