Geen Egmont Cycling Race (GP Stad Zottegem) in 2020

donderdag 28 mei 2020 om 15:11
Geen Egmont Cycling Race (GP Stad Zottegem) in 2020

Piotr Havik won vorig jaar - foto: Cor Vos (archief)

De Egmont Cycling Race, beter bekend onder de vroegere naam GP Stad Zottegem, gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft besloten om de wedstrijd voor dit jaar af te blazen in verband met het coronavirus. De eerstvolgende editie vindt plaats op 17 augustus 2021.

De Zottegemse Wielerclub vzw – verantwoordelijk voor de organisatie van de wedstrijd – wil met de nieuwe naam Egmont Cycling Race nog meer aanzien verwerven. De renners zouden op 18 augustus na een lange aanloop en enkele lokale rondes van 18,6 kilometer weer finishen in de Oost-Vlaamse stad, maar dit feestje gaat (voorlopig) niet door.

De 1.1-wedstrijd werd vorig jaar gewonnen door Piotr Havik namens BEAT Cycling Club. Havik – die tegenwoordig uitkomt voor het Deense Riwal Readynez – wist na een succesvolle aanval in de slotfase André Greipel en Christophe Noppe achter zich te houden. Op de erelijst prijken ook de namen van Jasper De Buyst, Tim Merlier en Edward Theuns.

Financiële plaatje 
“Binnen de wielerclub hebben we lang de hoop gekoesterd dat de organisatie van de koers een realistisch doel was, maar gaandeweg werd duidelijk dat de wielerwereld nog slechts een heel beperkte kalender zou kunnen voorleggen dit jaar”, zo vertelt voorzitter Jo Gosseye. “Naast de samengeperste kalender, moet het financiële plaatje kloppen.”

“We hebben alle mogelijkheden onderzocht, maar uiteindelijk is de onzekerheid te groot. Wij kunnen de sponsors geen duidelijkheid geven over hun return. We tonen bovendien alle begrip dat sponsoring niet onmiddellijk prioriteit nummer één is voor de getroffen ondernemers”, aldus Gosseye, die al uitkijkt naar de editie van 2021.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.