Geen gele trui Van Aert: “Alaphilippe heeft roet in mijn eten gegooid”
Wout van Aert, links - foto: Cor Vos
maandag 8 juli 2019 om 18:26

Geen gele trui Van Aert: “Alaphilippe heeft roet in mijn eten gegooid”

Wout van Aert hoopte in de derde etappe van de Tour de France het geel over te nemen van ploeggenoot Mike Teunissen. Teunissen loste al vroeg, maar het was Julian Alaphilippe die een dubbelslag sloeg. “Hij heeft roet in mijn eten gegooid”, zegt Van Aert tegen Sporza.

“Geel was kortbij, maar uiteindelijk mag ik misschien nog blij zijn dat ik het wit nog heb”, aldus de Belgische coureur van Jumbo-Visma. Hij zag in de heuvelachtige finale Alaphilippe al vroeg aanvallen en bijna een minuut voorsprong pakken. “Er waren te weinig ploegen om te achtervolgen. Wij hebben nog gedaan wat we konden, maar toen Ineos overnam, wist ik dat het voorbij was. Zij reden om hun kopman veilig te houden, niet om Alaphilippe terug te pakken.”

Daarna moest de sprint bergop in Épernay nog volgen, maar Van Aert kwam niet verder dan een negende plek. “In mijn hoofd had ik al verloren toen ik wist dat ik naast het geel zou grijpen. Daarom dat mijn sprint ook niet meer zo goed was”, legt hij uit. Van Aert staat in het algemeen klassement nog wel tweede, op twintig seconden van Alaphilippe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.