Geen ideale aanloop naar BK: Yves Lampaert komt ten val in Ronde van Zwitserland
Yves Lampaert meet de schade op na zijn val - foto: Cor Vos
zondag 16 juni 2024 om 11:43

Geen ideale aanloop naar BK: Yves Lampaert komt ten val in Ronde van Zwitserland

Yves Lampaert hoopt donderdag in Binche voor een derde keer een gooi te doen naar de Belgische titel in het tijdrijden, maar de vraag is of hij in topvorm aan de start zal verschijnen. De renner van Soudal Quick-Step kwam zaterdag namelijk ten val in de Ronde van Zwitserland.

Lampaert ging in de voorlaatste etappe naar Villars-sur-Ollon onderuit in een afdaling en nam Ion Izagirre mee in zijn val. Waar de Spaanse klimmer van Cofidis de handdoek moest gooien, kon Lampaert zijn weg wel vervolgen. Hij bereikte uiteindelijk als 144ste de finish, in het laatste groepje, op 24 minuten van ritwinnaar Adam Yates.

Hoe gaat het nu met Lampaert? “Hij heeft nu flink wat schaafwonden, maar verder lijkt het gelukkig mee te vallen”, laat zijn ploegleider Wilfried Peeters weten aan Het Nieuwsblad. “Het BK tijdrijden lijkt mij niet in gedrang te komen.”

Lampaert neemt Izagirre mee in zijn val – foto: Cor Vos

Peeters maakt zich dus geen zorgen over de BK-deelname van Lampaert, maar de 33-jarige West-Vlaming kent nu geen ideale aanloop naar de Belgische titelstrijd. Lampaert is door het afhaken van Wout van Aert en Remco Evenepoel komende donderdag een van de favorieten voor de tijdrittitel. Vorige week won hij nog de openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.