Geen jeugd- en amateurkoersen tot 16 mei

woensdag 28 april 2021 om 09:14
Geen jeugd- en amateurkoersen tot 16 mei

Ter illustratie - foto: Cor Vos

De jeugd- en niet-professionele wielerwedstrijden worden in België verder stilgelegd tot 16 mei. Bij Cycling Vlaanderen wordt het uitblijven van perspectief betreurd. “Wij zijn klaar voor een mogelijke heropstart”, schrijft de bond in een statement.

“Op het overlegcomité van 14 april werd aangekondigd dat er op 8 mei een breed buitenpakket zou worden opgestart, met een uitbreiding van de sportactiviteiten in georganiseerd verband. Op dat moment werd ook aangekondigd dat het overleg van 23 april zich specifiek zou gaan buigen over o.a. de sport. Maar het Overlegcomité kwam vorige vrijdag niet verder dan het herbevestigen van eerdere beslissingen voor de cultuur- en evenementensector, waaronder grote evenementen zoals sportwedstrijden vallen.”

“Afgelopen zondag werd een aangepast Ministerieel Besluit gepubliceerd dat van toepassing is tot 31 mei. Sportbeoefening kan opnieuw in groepen van tien, maar ondanks herhaaldelijk aandringen is er nog steeds geen uitleg over het buitenpakket dat op 8 mei van start hoort te gaan”, vervolgt de bond. “Onze protocollen en het hervattingsplan voor de niet-professionele wielersport zijn al lang aan de bevoegde instanties bezorgd en wij zijn klaar voor een mogelijke heropstart”, meldt Cycling Vlaanderen.

“Wij erkennen de moeilijkheid om dit virus onder controle te krijgen. En het is inderdaad zo dat er pas een algemene verbreding kan zijn als de cijfers – in het bijzonder de bezetting op intensieve zorg – dat toelaten. Onze sporters, onze clubs en organisatoren begrijpen de huidige communicatie echter niet meer en wij betreuren dat een duidelijk perspectief uitblijft voor jeugd- en amateursport.”

“Daarom vragen wij dat dit in de komende dagen snel duidelijk wordt, want het eerstvolgende overleg is pas gepland op 11 mei. In afwachting worden wij helaas genoodzaakt de jeugd- en amateurcompetities verder stil te leggen tot en met 16 mei.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.