Geen jeugdkoersen tot 1 maart: BK veldrijden afgelast

maandag 25 januari 2021 om 19:04
Geen jeugdkoersen tot 1 maart: BK veldrijden afgelast

foto: Cor Vos

Er komt geen Belgisch kampioenschap veldrijden voor de jeugdcategorieën meer. Door de coronacrisis zijn alle jeugdwedstrijden uitgesteld tot 1 maart. Dat betekent dat het vervangende Belgisch kampioenschap in Middelkerke op 6 februari geen doorgang kan vinden.

“Na het overlegcomité van vorige vrijdag blijven de huidige maatregelen van kracht. Dat betekent dat alleen A-veldritten kunnen plaatsvinden. Alle andere competities worden geannuleerd”, zo klinkt het bij de Belgische wielerbond.

“Omdat het ministerieel besluit zeker nog van toepassing blijft tot 1 maart, kunnen tot die datum alleen maar elitewedstrijden plaatsvinden. Voor het volledig heropstarten van de wegcompetitie zijn betere coronacijfers een absolute noodzaak. Pas dan kunnen we versoepelingen van het Overlegcomité verwachten en kan het licht op groen voor wedstrijden van andere categorieën.”

De Omloop het Nieuwsblad (27 februari) en Kuurne-Brussel-Kuurne (28 februari) voor de profs komen niet in het gedrang. Beide wedstrijden bezitten een A-status en mogen dus doorgaan.

Dit artikel delen:
# KBWB

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.