Geen Kuurne-Brussel-Kuurne voor Greg van Avermaet
foto: Cor Vos
zaterdag 19 januari 2019 om 12:51

Geen Kuurne-Brussel-Kuurne voor Greg van Avermaet

Greg Van Avermaet was gisteren een van de opgemerkte gasten tijdens de eerste dag van Velofollies, de fietsbeurs die jaarlijks in Kortrijk plaatsvindt. Van Avermaet showde er zijn nieuwe Giant-fiets én liet weten te passen voor Kuurne-Brussel-Kuurne.

In 2017 werd Van Avermaet nog zevende in Kuurne. De voorbije vijf jaar stond de Waaslander er overigens altijd aan de start. Dit jaar laat hij de semiklassieker echter schieten.

Tegelijkertijd presenteerde de olympische kampioen er zijn nieuwe Giant TCR Advanced. Een gouden exemplaar met op het frame enkele hoogtepunten uit zijn carrière, zoals het Christusbeeld van Rio (waar hij Olympisch goud won), de drietand die hij won in Tirreno-Adriatico en de afbeelding van een kassei van Parijs-Roubaix.

“Na acht jaar op een BMC-fiets gereden te hebben, was het wel wat aanpassen. Maar tijdens de eerste stage heb ik die Giant voldoende kunnen testen. Opvallend is de vinnigheid en flexibiliteit van het stuur. Ik ben er uitermate tevreden van,” aldus Van Avermaet. Winkelprijs: een slordige 10.000 euro, zonder pedalen.

Als extraatje werd Van Avermaet ook een gouden helm aangemeten. “Maar ik weet niet of ik die zal dragen tijdens de wedstrijden. Is dat er niet een beetje over?”, aldus de bescheiden CCC-kopman met een knipoog.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.