Geen maat op Wout van Aert in Kruibeke
zaterdag 24 oktober 2015 om 16:08

Geen maat op Wout van Aert in Kruibeke

Wout van Aert heeft zijn zesde overwinning van het seizoen beet. De slokop van Vastgoedservice-Golden Palace wachtte tot de voorlaatste ronde om zijn definitieve aanval in te zetten en bleef al bij al makkelijk zijn generatiegenoten Michael Vanthourenhout (Sunweb-Napoleon Games) en Laurens Sweeck (ERA-Murprotec) voor.

De wedstrijd begon in mineur voor publiekstrekker Sven Nys: al in de allereerste bocht kreeg hij af te rekenen met een kettingprobleem. Een halve minuut later sprong de Kannibaal van Baal terug op zijn fiets en deed hij nog zijn uiterste best om terrein goed te maken, maar even later ging zijn ketting er weer af. Nys mocht de overwinning vervolgens helemaal vergeten en eindigde pas als zevende.

Vooraan in de wedstrijd vormde er zich intussen een kopgroep van negen, met Wout van Aert, Rob Peeters en Joeri Adams (Vastgoedservice-Golden Palace), Michael en Dieter Vanthourenhout en Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games), Laurens en Diether Sweeck (ERA-Murprotec) en Tom Meeusen (Telenet Fidea). Niemand leek echt zin te hebben om de wedstrijd open te breken, waardoor alles lang samen bleef. Pas toen Sven Nys op een gegeven moment tot op vijftien seconden kwam, versnelde Van Aert.

Na zijn eerste versnelling hadden Vanthourenhout en Sweeck het wiel van de Kempenaar nog te pakken. Bij versnelling twee kon enkel nog de jongste van de Vanthourenhouts mee, dus was het wachten op een derde aanval. Die kwam er tien minuten voor het einde. Van Aert reed zijn concurrent in één klap op tien seconden en kon de slotronde al bij al rustig afwerken.

Lars van der Haar (Giant-Alpecin) en Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) waren er vandaag niet bij en konden op die manier hun benen sparen voor de Superprestigecross van Zonhoven, die morgen op het programma staat. Van Aert is na zijn zege in Gieten leider in dat klassement.

Poldercross Kruibeke 2015
1. flag-be Wout van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace)
2. flag-be Michael Vanthourenhout (Sunweb-Napoleon Games)
3. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Murprotec)
4. flag-be Joeri Adams (Vastgoedservice-Golden Palace)
5. flag-be Rob Peeters (Vastgoedservice-Golden Palace)
6. flag-be Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games)
7. flag-be Sven Nys (Crelan AA Drink)
8. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)
9. flag-be Diether Sweeck (ERA-Murprotec)
10. flag-be Dieter Vanthourenhout (Sunweb-Napoleon Games)

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
24 oktober 2015 16:21
Die top 10..
24 oktober 2015 16:29
Belgische cross zonder UCI-punten te verdienen = geen buitenlanders aan start.
24 oktober 2015 17:16
Geen idee wie de mechanieker van Nys is.. Maar T'is toch om te janken, dat ie 80% van de koersen het niet voor elkaar krijgt om het materiaal van zijn werkgever goed in orde te krijgen..
24 oktober 2015 17:41
Toch klasse van Nys. Het gaat in elk geval weer stukken beter dan vorig jaar.
Uitgezonderd materiaalpech rijdt hij minimaal top 5.
24 oktober 2015 18:36
En Klaasje is plots weer van de partij. Het gif zal wel uitgewerkt zijn.
24 oktober 2015 19:05
Nys: of het ligt aan het materiaal, aan de mechanicien of aan de coureur. Af en toe rijdt hij met één kettingblad, was dat vandaag ook zo?
24 oktober 2015 19:42
Deze top 10 laat wel weer zien dat veldrijden meer cultuur is dan topsport. Laat deze jongens maar eens in een mountainbike race meerijden. Eens kijken wat ze dan kunnen.
24 oktober 2015 20:27
Lamme Frans.
Nys heeft zo eens een mtb- wedstrijd mee gedaan. Was ook geen pannenkoek.
24 oktober 2015 20:32
@Lamme Frans

In Las Vegas reed de top van de Amerikaanse MTB mee, die werden op een kwartier gereden. Totaal andere sporten en alleen een enkeling (huidige kampioen bij de junioren, Mike van der Heijden) kan zowel beide goed.
24 oktober 2015 22:13
Nys rijdt dit jaar op een enkel voorblad; dat geeft altijd risico's.
24 oktober 2015 23:43
@spartacus wat is daar het voordeel van?
25 oktober 2015 09:22
@lammefrans

Nys is dit jaar BK MTB geworden (tussen gasten die betaald worden om te mountainbiken) en derde in de Roc D'Ardenne.
25 oktober 2015 10:09
@Lamme Frans
Niet zo'n geweldig slimme opmerking! Kijk eens naar de prestaties van Amerikaanse mountainbikers in de veldrit van Las Vegas. Misschien de volgende keer eerst uitslagen kijken en dan pas conclusies trekken ?
25 oktober 2015 10:49
Veldrijden is een belgische folklore, internationaal niet serieus te nemen op af en toe een verdwaalde nederlander na!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.