Geen nieuwe medaille voor Lotte Kopecky op EK baan, vierde in het omnium
foto: Cor Vos
maandag 15 augustus 2022 om 20:15

Geen nieuwe medaille voor Lotte Kopecky op EK baan, vierde in het omnium

Laurine van Riessen is derde geworden bij de individuele sprint op het EK in München. Nadat ze de halve finale verloor van wereldkampioene Emma Hinze, klopte de Nederlandse Lea Sophie Friedrich in de strijd om het brons.

In de halve finale moest Van Riessen haar meerdere erkennen in Hinze, die haar in twee sprints versloeg en zo doorging naar de finale. Daarna was het op haar beurt Van Riessen die Friedrich twee keer op een rij aftroefde. Hinze nam het in de rit voor het goud op tegen de Française Mathilde Gros. Uiteindelijk waren er drie wedstrijden nodig om een winnaar aan te wijzen. Dat was uiteindelijk toch Hinze.

Van Riessen verloor van Hinze in de halve finale – foto: Cor Vos

Eerder op de middag stond ook al de finale van de één kilometer lange tijdrit voor de mannen op het programma. Daarin toonde Melvin Landerneau zich de sterkste. Matteo Bianchi strandde op de tweede plek, Maximilian Dörnbach werd derde.

Kopecky vierde, Van der Duijn vijfde
In de omnium voor de vrouwen, dat enige tijd werd stilgelegd door een valpartij, ging de overwinning naar Rachele Barbieri. De Italiaanse werd tweede in de scratch, vierde in de temporace en eveneens vierde in de afvalkoers, waarna ze het afmaakte in de puntenkoers. Clara Copponi en Daria Pikulik mochten mee op het podium, Lotte Kopecky en Maike van der Duijn verdeelden de plekken vier en vijf.

Heijnen tijdens de puntenkoers – foto: Cor Vos

Philip Heijnen 
Later op de avond volgde nog een puntenkoers ter afsluiting van het omnium bij de mannen. De Nederlander Philip Heijnen stond na drie onderdelen zesde, maar in het tweede deel van de puntenkoers ging hij op jacht naar meer. De 22-jarige renner kwam in het laatste onderdeel aan de leiding door een ronde te pakken. Daarna probeerde hij zijn voorsprong verdedigen, maar daar slaagde hij niet in. Hij werd uiteindelijk vierde. De Belg Fabio Van den Bossche sloot het omnium af als zesde.

De overwinning ging na een spectaculair slot naar de Fransman Donavan Grondin, die op de weg actief is voor Arkéa-Samsic. Simon Consonni – eveneens wegrenner, bij Cofidis – kwam net tekort en eindigde als tweede. Sebastián Mora mocht het brons mee naar Spanje nemen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.