Geen Pontchâteau voor Sanne Cant: “Ik ga me in Spanje voorbereiden op WK”

Geen Pontchâteau voor Sanne Cant: “Ik ga me in Spanje voorbereiden op WK”

foto: Photopress.be

zaterdag 12 januari 2019 om 17:27
Interview

Sanne Cant heeft haar tiende opeenvolgende Belgische titel op zak. Haar volgende doel wordt het WK in Bogense, waar ze op een hattrick mikt. “Maar ik reken mezelf niet tot de favorieten. Dat zijn de Nederlandse dames. Trouwens, ik ben toch aan een slecht seizoen bezig?” Het was in januari 2010, dat Sanne Cant in het zand van Oostmalle haar eerste driekleur als eliterenster pakte. “Nee, ik had toen nooit durven denken dat ik dat kunstje nog negen keer zou herhalen”, vertelde Cant in Kruibeke op de persbabbel. “Maar elk jaar kwam er eentje bij, waardoor ik ondertussen aan tien stuks zit. Dat staat mooi op mijn Wikipedia-pagina, niet? Welke waarde ik daar verder aan hecht? Ik vermoed dat ik pas op latere leeftijd zal beseffen hoe straf dit is. Maar ik kan me wel inbeelden dat dit record moeilijk te evenaren zal zijn.”

“Op dit parcours worden waardeverhoudingen gerespecteerd”
Cant heeft de voorbije weken naar eigen zeggen nooit getwijfeld aan haar hegemonie in eigen land. “Eerlijk? Ik wist dat, als ik geen extreem slechte dag kende, er weinig kon fout lopen. Vooral toen ik beelden van het parcours zag opduiken, was ik snel gerustgesteld. Oerlastig. En technisch. Op een snelle omloop is het moeilijker om het verschil te maken, maar hier komen de waardeverhoudingen altijd tot hun recht. Zo is ook gebleken, al speelde het natuurlijk wel in mijn voordeel dat Loes (Sels, red) snel een paar foutjes maakte. Vanaf dan was het zoeken naar een eigen tempo en zelf zo foutloos mogelijk blijven. Dat is me gelukt.”

De regerende wereldkampioene liet het de voorbije weken al uitschijnen, ondertussen heeft ze definitief beslist om de voorlaatste manche van de Wereldbeker te laten schieten. “Waarom nog de verplaatsing naar Pontchâteau maken? Ik kan het eindklassement niet meer winnen. Ik sta nu tweede en kan hooguit een plaatsje zakken. Of ik nu tweede of derde word, maakt weinig verschil uit. Dan trek ik liever voor een tweetal weken naar Spanje om mijn vormpeil nog wat op te krikken richting het WK in Bogense. Ik heb het gevoel dat ik die stage nog nodig heb om in topvorm naar Denemarken af te reizen.”

“Favoriet voor WK? Ik ben toch aan een slecht seizoen bezig?”
In Bogense, waar ze vorig jaar overigens de wereldbekermanche won, kan Cant een derde opeenvolgende wereldtitel pakken. “Ik voel me elke week beter worden. Of dat voldoende zal zijn om de regenboogtrui ook volgend jaar te mogen dragen, weet ik niet. De Nederlandse dames zijn in Bogense torenhoog favoriet? Wie? Ze zijn met zoveel. Marianne Vos en Lucinda Brand vooral. Denise Betsema ook, al lijkt die de laatste weken een beetje uit beeld. Annemarie Worst? Hmm.. Niet op dat parcours, denk ik.”

Tot slot volgde nog een uitsmijtertje. Op zijn Cants. “Waarom ik mezelf niet bij de topfavorieten plaats? Ik ben toch aan een slecht seizoen bezig? Dat hoorde ik de voorbije maanden meermaals. Dan kan ik nu plots niet bij de favorieten gerekend worden, hé.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone