Iljo Keisse excuseert zich voor seksuele pose op foto
foto: Cor Vos
dinsdag 29 januari 2019 om 19:40

Iljo Keisse excuseert zich voor seksuele pose op foto

Update Een vrouw heeft een klacht ingediend tegen Deceuninck-Quick Step-renner Iljo Keisse. De Gentenaar ging in Argentinië in een wel heel opmerkelijke houding met de bezoekster op de foto. “Ik hoop dat hij gestraft wordt”, gaf de vrouw aan bij het Argentijnse Telesol.

De toeschouwer, die op dat moment aan het werk was in een café in het centrum, wilde voorafgaand aan de tweede etappe met de Vlaamse ploeg op de foto. Daarbij ook de 36-jarige Keisse, die een grapje wilde uithalen. De vrouw waardeerde dat niet. “Ik dacht dat het om een grap ging, maar daarna had ik pas door wat er gebeurd was. Ik was erg boos en ik ben naar de politie gegaan om een klacht in te dienen.”

In het interview reageert de vrouw furieus. “Ik vroeg om een ​​foto en ze respecteerden me niet. Ze moeten niet denken dat ze naar een ander land kunnen komen om vrouwen als dingen te behandelen, als iets onbelangrijks en waardeloos. Ik heb al met mijn advocaten gesproken om te zien wat we doen. Mijn partner heeft de situatie gezien en hij is een getuige.” De politie boog zich over de foto en besloot niets te doen. Keisse zelf heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

Keisse heeft zich inmiddels op Twitter geëxcuseerd voor zijn gedrag. “Ik wil aan iedereen mijn verontschuldigingen aanbieden voor het gebaar dat ik maakte deze week. Het was niet mijn bedoeling om iemand te beledigen, en ik heb er ontzettend veel spijt van. Ik weet dat ik een fout heb gemaakt, maar ik ben geen oneerbiedig persoon”, aldus de Belg.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
29 januari 2019 09:13
Quote:
Ik heb al met mijn advocaten gesproken


Advocaten ? Ik heb zelfs niet één advocaat. Mevrouw lijkt me het type dat elke mogelijkheid aangrijpt om een rechtszaak aan te spannen.

Wel niet slim van Iljo, moet ie niet doen, natuurlijk.
30 januari 2019 10:53
advocaat werkgever: "tijdens werktijd op de foto, dat kan niet" ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.