Geen serieuze blessures voor Mads Pedersen: Deen lijkt Ronde van Vlaanderen te halen
Mads Pedersen - foto: Cor Vos
donderdag 28 maart 2024 om 08:24

Geen serieuze blessures voor Mads Pedersen: Deen lijkt Ronde van Vlaanderen te halen

De massale valpartij tijdens Dwars door Vlaanderen heeft een streep gezet door de voorjaarsplannen van Wout van Aert en Jasper Stuyven, maar Mads Pedersen is met de schrik vrijgekomen. De Deen liep ‘slechts’ schaafwonden en kneuzingen op en hoopt zondag gewoon (in topvorm) aan de start te kunnen verschijnen van de Ronde van Vlaanderen.

De 78ste editie van Dwars door Vlaanderen werd gewonnen door Matteo Jorgenson, maar na afloop ging het toch vooral over de zware valpartij in aanloop naar de Kanarieberg. Voor meerdere favorieten eindigde daar Dwars door Vlaanderen (en hun voorjaarscampagne) vroegtijdig door deze zware crash. De grootste slachtoffers waren Wout van Aert en Jasper Stuyven, die met botbreuken moesten worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Een andere grote naam die betrokken was bij de val, was Mads Pedersen. De Deen bleef ook een tijdje op de grond zitten, maar stapte na een eerste hersenschuddingscontrole wel weer op de fiets. De wereldkampioen van Harrogate – zondag nog winnaar van Gent-Wevelgem – reed vervolgens nog even door, richting de ploegbus, om vervolgens alsnog uit de wedstrijd te stappen.

Pedersen is met de schrik vrijgekomen, want uit een medische controle is gebleken dat de 28-jarige renner geen breuken of andere ernstige blessures heeft overgehouden aan de val. Hij is dan ook optimistisch voor komende zondag, als de Ronde van Vlaanderen wordt verreden. “Blauwe plekken en een pijnlijk lichaam staan ongetwijfeld op het menu de komende dagen. Ik ga mijn uiterste best doen om er zondag weer te staan”, laat hij weten via Instagram.

Wel slecht nieuws voor Stuyven en Kirsch
Lidl-Trek, de ploeg van Pedersen, zit na Dwars door Vlaanderen echter wel in de hoek waar de klappen vallen. De Amerikaanse formatie ziet met Jasper Stuyven en Alex Kirsch namelijk wel twee renners uitvallen voor de Ronde van Vlaanderen en ook Parijs-Roubaix. Mede-kopman Stuyven moest met een gebroken sleutelbeen worden afgevoerd naar het ziekenhuis, Kirsch kampt dan weer met een gebroken middenhandsbeentje.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.