Geen Thibau Nys in Belgische WK-selectie voor Oostende, ook geen Lotte Kopecky
Thibau Nys ontbreekt - foto: Cor Vos
maandag 18 januari 2021 om 14:04

Geen Thibau Nys in Belgische WK-selectie voor Oostende, ook geen Lotte Kopecky

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft zonet in een online persmoment zijn selectie voor het WK veldrijden 2021 in Oostende bekendgemaakt. Wout van Aert en Sanne Cant voeren de selecties bij de eliterenners aan. Eén verrassing: Thibau Nys, uittredend junioren-wereldkampioen, maakt geen deel uit van de beloftenselectie.

Bij de mannen is Wout van Aert de uitgesproken kopman. Als de Belgisch kampioen zondag in Overijse de Wereldbekerzege in de wacht sleept, mag Tim Merlier als negende en extra renner mee. Zo niet, dan valt Merlier buiten de boot. Slecht nieuws is er voor Jens Adams, Tom Meeusen en Diether Sweeck. Zij doen niet mee en zijn slechts aangewezen als reserve.

Lotte Kopecky ontbreekt bij de vrouwenselectie. De winnares van zilver op het BK heeft uiteindelijk aan bondscoach Vanthourenhout aangegeven haar focus te leggen op latere doelen in het seizoen. Sanne Cant is daarmee de uitgesproken kopvrouw van de Belgische equipe.

Bij de beloftenselecties is de grootste afwezige Thibau Nys, die Vanthourenhout niet heeft kunnen overtuigen de voorbije weken en maanden. De zoon van Sven Nys, vorig jaar nog wereldkampioen bij de junioren, is aangemerkt als reserve in Oostende.

Dit zijn de Belgische selecties voor het WK veldrijden 2021

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.