Geen Tour de France voor Kasper Asgreen
foto: Cor Vos
zondag 23 juni 2024 om 20:20

Geen Tour de France voor Kasper Asgreen

Kasper Asgreen zal dit jaar niet deelnemen aan de Tour de France. De Deen heeft van zijn ploeg Soudal Quick-Step te horen gekregen dat hij dit jaar niet geselecteerd is voor La Grande Boucle. Dat vertelde hij aan het Deense TV2 na het Deens kampioenschap op de weg, waar Asgreen tweede werd.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 29-jarige renner wilde niet ingaan op waarom hij niet geselecteerd is, maar geeft aan dat hij wel een reden heeft gekregen van zijn ploeg. De selectie van de Belgische formatie zal dit jaar vooral draaien om het klassement van Remco Evenepoel.

Vorig jaar won de voormalig winnaar van de Ronde van Vlaanderen nog een rit in de Tour. Toen schreef hij de achttiende rit met aankomst in Bourg-en-Bresse op zijn naam door zijn medevluchters te verslaan in de sprint. In de negentiende etappe werd hij ook nog tweede. Op het Deens kampioenschap moest hij zijn meerdere erkennen in Rasmus Pedersen van Decathlon AG2R La Mondiale Development.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.