Geen Tour of California in 2020
foto: Cor Vos
woensdag 30 oktober 2019 om 08:46

Geen Tour of California in 2020

De AMGEN Tour of California staat in 2020 niet meer op de kalender. De organisatie van de grootste Amerikaanse wielerwedstrijd bracht dat nieuws dinsdagavond naar buiten.

“Het was een heel moeilijke keuze voor ons te maken”, aldus Kristin Klein, de voorzitter van de AMGEN Tour of California. “We zijn erg trots op het werk dat we hebben verricht om de relevantie van professioneel wielrennen in de Verenigde Staten te vergroten, maar elk jaar werd het lastiger om de wedstrijd weer te organiseren.”

Het betekent – vermoedelijk – niet dat de Tour of California nooit meer op de wielerkalender zal staan. “De nieuwe realiteit heeft ons gedwongen om opnieuw na te denken over onze toekomst. We zijn momenteel op zoek naar een businessmodel dat ons toestaat om de ronde in 2021 opnieuw te lanceren”, aldus Klein.

De Tour of California werd in 2006 voor het eerst verreden. Floyd Landis schreef de Californische wielerwedstrijd in dat jaar op zijn naam. Grote coureurs als Levi Leipheimer, Robert Gesink, Chris Horner, Bradley Wiggins, Julian Alaphilippe en Egan Bernal traden daarna in zijn voetsporen. Tadej Pogacar was de sterkste in 2019.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.