Geen Tour voor Gilbert in 2010
dinsdag 3 november 2009 om 08:16

Geen Tour voor Gilbert in 2010

De smaakmaker van de najaarsklassiekers was zonder twijfel Philippe Gilbert, terwijl de Belg in de voorjaarsklassiekers zich ook al goed liet zien, echter zonder klinkende overwinningen. De winnaar van de Ronde van Lombardije zal in 2010 wederom geen Tour de France rijden, maar zich weer volledig focussen op de klassiekers waar hij dit jaar al zo goed in was, zo weet Sporza te melden.

Nadat de Waal zich warm heeft gefietst in het oliestaatje, is Milaan-Sanremo de eerste afspraak waar Gilbert zich wil tonen. “Ik start mijn seizoen in Qatar. Eddy Merckx heeft me persoonlijk gevraagd om daar deel te nemen, en tegen zo’n persoonlijkheid kun je niet neen zeggen. In de lente focus ik mij op de klassiekers. Als ik Milaan-Sanremo win, heb ik drie topklassiekers achter elkaar gewonnen. Dat zou uniek zijn. Ik zal in ieder geval proberen.”

In de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik van vorig jaar was de 27-jarige Gilbert respectievelijk derde en vierde. Toch denkt hij dat een beter resultaat mogelijk moet zijn. “Na de Primavera volgen nog de Ronde van Vlaanderen en de Waalse klassiekers. Ik hoop daar nog iets beter te doen dan dit jaar.”

Over de Ronde van Frankrijk is Gilbert duidelijk. “In de Tour kan ik alleen maar verliezen. Met het vertrek van Evans hebben we ook niet meer de ploeg voor de rondes. Dat betekent dat we meer dan ooit moeten mikken op de eendagswedstrijden, dus de druk op mijn schouders wordt groter.”

Het programma van Gilbert voor volgend jaar zal er waarschijnlijk dus als volgt uitzien: Ronde van Qatar, Trofeo Mallorca of Ronde van de Algarve, Omloop Het Nieuwsblad, Parijs-Nice, Milaan-Sanremo, E3 Prijs (?), Driedaagse De Panne (?), Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, rustperiode, BK, rustperiode, Vuelta, WK, Coppa Sabatini, Parijs-Tours, Ronde van Piëmonte, Ronde van Lombardije.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.