Geen Turchino, Capo Mele, Capo Cerva en Capo Berta in Milaan-San Remo 2020
© Cor Vos
dinsdag 28 juli 2020 om 16:05

Geen Turchino, Capo Mele, Capo Cerva en Capo Berta in Milaan-San Remo 2020

Het overleg tussen organisator RCS en de burgemeesters is negatief uitgedraaid. Maar liefst 13 van de 16 burgemeesters van de provincie Savona stemden tegen een passage in hun dorp. Daardoor worden volgende week zaterdag (8 augustus) de Turchino en drie Capi geschrapt.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het zat er eigenlijk al even aan te komen, maar RCS hoopte met een ultieme meeting met de lokale overheid om alsnog tot een akkoord te komen. Niet dus: 13 van de 16 burgemeesters zien een passage in hun dorp niet zitten. Oorzaak: verwachte verkeersproblemen, maar ook een nieuwe cluster van het coronavirus. Dat betekent concreet dat zowat de volledige passage langs de Ligurische kust uit het parcours verdwijnt, goed voor 127 kilometer.

Omdat ook de aanloop naar de kust (vanuit Milaan) verandert, betekent dit dat alleen de laatste 40 kilometer identiek zullen zijn. Pas in Imperia kan opnieuw ingepikt worden op het traditionele parcours. Daardoor blijft gelukkig wel de finale met Cipressa en Poggio behouden. Vanuit Milaan wordt nu via Alessandria, Asti, Alba, Fossano en de Nava-heuvel (een nieuwe klim van vijf kilometer) richting Imperia gefietst.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.