Geen verrassingen in Amerikaanse selectie voor Olympische Spelen
Brandon McNulty maakt zich op voor de weg- en tijdrit - foto: Cor Vos
zondag 23 juni 2024 om 09:17

Geen verrassingen in Amerikaanse selectie voor Olympische Spelen

Brandon McNulty, Magnus Sheffield en Matteo Jorgensen nemen komende zomer deel aan de Olympische Spelen in Parijs. Dat maakte de Amerikaanse wielerbond USA Cycling bekend. Bij de vrouwen is het uitkijken naar Chloe Dygert.

Geen echte verrassingen in de Amerikaanse wegselectie voor de komende Olympische Spelen in Parijs. De bondscoach mocht drie mannelijke renners selecteren voor de wegrit en is uitgekomen bij seizoensrevelatie Matteo Jorgenson, Brandon McNulty en Magnus Sheffield. Sheffield en McNulty (was als Amerikaans kampioen al zeker van een ticket) mogen zich ook opmaken voor de olympische tijdrit, terwijl Jorgensen zich alleen richt op de wegwedstrijd.

Voor Jorgenson, McNulty en Sheffield is er dus goed nieuws, maar de Amerikaanse wielerbond heeft besloten om iemand als Neilson Powless thuis te laten. De 27-jarige renner van EF Education-EasyPost had eveneens olympische ambities, maar was dit seizoen wegens blessureleed lang uit de roulatie en kon zich dus niet voldoende in de kijker fietsen.

Bij de vrouwen vertegenwoordigen triatlete Taylor Knibb en meervoudig olympisch kampioene Chloe Dygert de Verenigde Staten. De 27-jarige Dygert werd vorig jaar in het Britse Stirling nog wereldkampioene in het tijdrijden en zal als een van de grote favorieten aan de start verschijnen van de olympische tijdrit. Dygert komt in Parijs ook weer in actie op de piste. De 26-jarige Knibb volgde Dygert in mei op als Amerikaans kampioene tegen de klok en staat voor haar eerste olympische deelname.

flag-us Amerikaanse wegselectie voor Olympische Spelen 2024 (26 juli-11 augustus)
Mannen
Tijdrit (27 juli)
flag-us Brandon McNulty
flag-us Magnus Sheffield

Wegrit (3 augustus)
flag-us Matteo Jorgenson
flag-us Brandon McNulty
flag-us Magnus Sheffield

Vrouwen
Tijdrit (27 juli)
flag-us Chloe Dygert
flag-us Taylor Knibb

Wegrit (4 augustus)
flag-us Chloe Dygert
flag-us Taylor Knibb

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.