Geen verrassingen in programma Arnaud Démare
foto: Sirotti
vrijdag 21 december 2018 om 11:56

Geen verrassingen in programma Arnaud Démare

Arnaud Démare werkt een klassiek wedstrijdprogramma af tot en met Parijs-Roubaix. De Franse sprinter zal zijn seizoen beginnen in Portugal. De kopman van Groupama-FDJ richt zich bovendien weer op de voorjaarsklassiekers.

Démare zal zijn achtste profjaar beginnen in de Ronde van Algarve (20-24 februari). Hierna vertrekt de Fransman naar België, om in het weekend van 2 en 3 maart deel te nemen aan de Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Dit jaar eindigde hij in beide klassiekers nog als negende en tweede.

Démare zal na het Belgisch openingsweekend weer naar zijn thuisland trekken, om van start te gaan in Parijs-Nice (10-17 maart). Hier zal hij aan zijn vorm willen schaven met het oog op het klassieke voorjaar. Dit seizoen won Démare nog de openingsetappe in de Franse rittenkoers.

Focus op het klassieke voorjaar
De 27-jarige renner maakt namelijk zijn opwachting in Milaan-San Remo, de E3 BinckBank Classic, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen én Parijs-Roubaix. Opvallend: dit jaar reed hij bijna exact hetzelfde wedstrijdprogramma.

Het enige verschil is dat hij afgelopen seizoen de Scheldeprijs verkoos boven Dwars door Vlaanderen. Donderdag liet zijn ploeggenoot Thibaut Pinot ook al weten welke wedstrijden hij zal betwisten tot en met Tour de France.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.