Geen Vuelta voor Adam Yates, Chaves kopman

woensdag 24 juli 2019 om 08:17
Geen Vuelta voor Adam Yates, Chaves kopman

Adam Yates zal dit jaar niet aan de start staan van de Vuelta a España. Dat vertelt de renner van Mitchelton-Scott aan Cyclingnews. De ploeg kiest voor Esteban Chaves als kopman.

“Ik heb nogal een stevige start van het seizoen gehad. Wanneer ik mijn seizoen nog langer maak, dan komt het niet goed”, aldus Adam. De Vuelta slaat hij daarom over. “Ik heb deze vorig jaar gereden in dienst van Simon, maar dit jaar gaat Esteban het proberen. Hij heeft een goed team rond zich. Ik ben niet echt nodig.”

Adam Yates is momenteel bezig aan een tegenvallende Tour de France. De nummer vier van 2016 staat op meer dan 35 minuten van leider Alaphilippe. “Deze Tour is niet volgens plan gegaan. Nu is het een kwestie van andere doelen stellen en mij richten op etappes. Dat is lastig wanneer je er zo veel voor gedaan hebt, maar ik kan er niet te lang bij stilstaan.”

Een verklaring voor zijn tegenvallende prestatie heeft hij niet. “Ik rijd eigenlijk het hele seizoen best goed. Waar ik aan de start stond, won ik een rit of reed ik een korte klassering. Het is lastig om te zeggen wat er mis is gegaan, maar dit zijn van die dingen die gebeuren. Misschien was de pijp leeg of ben ik te vroeg aan mijn seizoen begonnen. Op dit moment weet ik het niet.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.